Wet betreffende de verandering van de vermelding 'uit de echt gescheiden' en 'weduwnaar/ weduwe' in de administratieve akten, de 2 mai 2019

TITEL I. - Algemene bepaling

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. § 1. De Koning bepaalt de lijst met de documenten waarvoor de mededeling van de burgerlijke staat van een burger noodzakelijk is. In die lijst wordt een onderscheid gemaakt tussen de documenten waarvoor het behoud van de termen "uit de echt gescheiden" of "weduwnaar/weduwe" strikt noodzakelijk is en de documenten waarvoor zulks niet het geval is.

§ 2. De diensten die toegang hebben tot het Rijksregister van de natuurlijke personen of tot de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid maken op de documenten die zij voorleggen geen melding van de burgerlijke staat van de betrokken personen, behalve op de documenten die zijn opgenomen in de in paragraaf 1 bedoelde lijst.

§ 3. Bij de mededeling van de burgerlijke staat op de in paragraaf 1 bedoelde documenten waarvoor het behoud van de termen "uit de echt gescheiden" of "weduwnaar/weduwe" niet strikt noodzakelijk is, wordt de staat "uit de echt gescheiden" of "weduwnaar/weduwe" op verzoek van de betrokkene aangegeven door de vermelding "ongehuwd".

De Koning bepaalt de nadere regels voor dit verzoek.

Handtekening

Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT