Wet betreffende de toegang tot het Rijksregister van de natuurlijke personen en het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister voor het uitvoeren van de personeels- en loonadministratie van openbare overheden en instellingen, de 15 décembre 2022

Artikel 1. Dit wetsontwerp regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 74 van de Grondwet.

Art. 2. Dit wetsontwerp is van toepassing op de uitvoering van de personeels- en loonadministratie van openbare overheden en instellingen.

Art. 3. § 1. Teneinde de personeels- en loonadministratie van openbare overheden en instellingen uit te voeren, heeft de federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning, of de organisatie die die dienst opvolgt, toegang tot de informatiegegevens bedoeld in artikel 3, eerste lid, 1° tot 9°, 13°, 15° en 16°, en tweede lid, van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen, en kan de dienst het identificatienummer van het Rijksregister van de betrokkenen gebruiken.

§ 2. Bij de verwerking van de informatiegegevens vermeld in paragraaf 1 treedt de openbare overheid of instelling die de betrokkene tewerkstelt, op als verwerkingsverantwoordelijke. De federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning treedt op als verwerker.

Art. 4. § 1. De informatiegegevens ontvangen met toepassing van artikel 3 evenals het identificatienummer van het Rijksregister mogen niet aan derden worden medegedeeld.

Worden niet beschouwd als derden voor de toepassing van het eerste lid:

  1. de natuurlijke personen op wie de informatiegegevens betrekking hebben en hun wettelijke vertegenwoordigers;

  2. de openbare overheden, instellingen en personen die krachtens artikel 5 van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen gemachtigd zijn om de informatiegegevens te ontvangen of het Rijksregisternummer te gebruiken;

  3. de openbare overheid of instelling die de betrokkene tewerkstelt, uitsluitend voor het doeleinde van personeels- en loonadministratie.

§ 2. De...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT