Welzijn

Zorg en gezondheid

Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 9/6/2021 tot uitstel van de goedgekeurde erkenningskalender voor een woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf type 1 wordt bepaald dat:

Artikel 1. Aan de BV Albe, Alsembergsesteenweg 1037 in 1180 Ukkel, wordt uitstel van de erkenningskalender verleend voor 100 woongelegenheden woonzorgcentrum Albe, Van den Hautelei 183 in 2100 Antwerpen (Deurne), van het derde kwartaal van het jaar 2022 naar het eerste kwartaal van 2023.

Art. 2. Aan de BV Albe, Alsembergsesteenweg 1037 in 1180 Ukkel, wordt uitstel van de erkenningskalender verleend voor 10 verblijfseenheden centrum voor kortverblijf type 1 Albe, Van den Hautelei 183 in 2100 Antwerpen (Deurne), van het derde kwartaal van het jaar 2022 naar het eerste kwartaal van 2023.

Art. 3. Ten laatste in het goedgekeurde kwartaal moet de erkenning worden aangevraagd. Zo niet, vervallen de voorafgaande vergunning en de erkenningskalender van rechtswege.

Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 11/6/2021 tot voorlopige erkenning van een groep van assistentiewoningen wordt bepaald dat:

Enig artikel. De groep van assistentiewoningen Residentie De Veiling in Hoogstraten, Katelijnestraat 41 in 2320 Hoogstraten, uitgebaat door de vzw Assistentie Woning Pro, Emiel Vermeulenstraat 24 in 2980 Zoersel, wordt voorlopig erkend onder nummer PE3599 voor de duur van één jaar met ingang van 1 december 2020 voor maximaal 20 wooneenheden.

Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 4/6/2021 over de voorafgaande vergunning voor de realisatie van de vervangingsnieuwbouw van LDC 't Bruggeske wordt bepaald dat:

Artikel 1. Aan het Openbaar Centrum Voor Maatschappelijk Welzijn Van Kapellen, Antwerpsesteenweg 51 bus 1 in 2950 Kapellen met ondernemingsnummer 0212.223.429, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van het lokaal dienstencentrum `t Bruggeske, Hoevensebaan 16 in 2950 Kapellen, voor de realisatie van de vervangingsnieuwbouw van het lokaal dienstencentrum.

Art. 2. § 1. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  1. bij de aanvraag voor de voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  2. als binnen drie jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  3. als binnen vijf jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    § 2. De termijn, vermeld in paragraaf 1, 3°, kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar als daartoe, voor het verstrijken van de periode van vijf jaar, een gemotiveerd verzoek wordt ingediend bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

    Art. 3. Dit besluit treedt in werking op datum van ondertekening ervan.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 4/6/2021 tot erkenning van een centrum voor kortverblijf type 1 met een bijkomende erkenning als oriënterend kortverblijf wordt bepaald dat:

    Enig artikel. Het centrum voor kortverblijf type 1 met een bijkomende erkenning als oriënterend kortverblijf Zonnewende, Kerkstraat 5 in 2950 Kapellen, uitgebaat door de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar, Markt 13 in 2590 Berlaar, wordt erkend voor onbepaalde duur met ingang van 1 juli 2021 onder het nummer KPEO1170 voor maximaal vijf verblijfseenheden oriënterend kortverblijf.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 9/6/2021 tot erkenning van een groep van assistentiewoningen wordt bepaald dat:

    Enig artikel. De groep van assistentiewoningen De Groene Bomen, Kriekenstraat 14 in 2500 Lier, uitgebaat door de vzw Ouderenzorg Zusters der Christelijke Scholen, Brechtsesteenweg 89 in 2390 Malle, wordt erkend voor onbepaalde duur met ingang van 1 juli 2021 onder het nummer PE3517 voor maximaal 31 wooneenheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 9/6/2021 tot toekenning van een voorlopige bijzondere erkenning voor de zorg en ondersteuning van personen met jongdementie aan een woonzorgcentrum met een bijkomende erkenning wordt bepaald dat:

    Enig artikel. Aan het woonzorgcentrum met een bijkomende erkenning Roosendaelveld, Liersesteenweg 435Z in 2800 Mechelen, uitgebaat door de OCMW-vereniging van publiek recht Zorgbedrijf Rivierenland, Wilsonstraat 28 in 2860 Sint-Katelijne-Waver, wordt een voorlopige bijzondere erkenning voor de zorg en ondersteuning van personen met jongdementie verleend voor acht woongelegenheden onder het erkenningsnummer VZB-JD2057 met ingang van 1 juli 2021.

    Deze voorlopige bijzondere erkenning is geldig tot en met 30 juni 2022.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 9/6/2021 tot het verlenen van de voorafgaande vergunning voor de vervangingsnieuwbouw van een woonzorgcentrum, een centrum voor kortverblijf type 1 en een centrum voor dagverzorging wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de vervangingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem, met 201 woongelegenheden.

    Art. 2. Aan de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de vervangingsnieuwbouw van het centrum voor kortverblijf type 1 Sint-Bernardus, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem, met 5 verblijfseenheden.

    Art. 3. Aan de vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Bernardus Bertem, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de vervangingsnieuwbouw van het centrum voor dagverzorging Ormendaal, Egenhovenstraat 22 in 3060 Bertem.

    Art. 4. Deze voorafgaande vergunning geldt voor vijf jaar.

    De geldigheidsduur kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar door, voor het verstrijken ervan, een ontvankelijke aanvraag bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen.

    Art. 5. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  4. bij de aanvraag voor een voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  5. binnen drie jaar na de datum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een stedenbouwkundige vergunning werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  6. binnen de geldigheidsduur de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    Art. 6. Als het initiatief binnen de geldigheidsduur van de voorafgaande vergunning niet of slechts gedeeltelijk verwezenlijkt werd, vervalt de voorafgaande vergunning voor de niet-gerealiseerde opnamemogelijkheden.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 4/6/2021 tot wijziging van het besluit van de administrateur-generaal van 22 januari 2019 over de voorafgaande vergunning voor de realisatie van Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal en antennepunt het Beverbeekhuis, wat betreft het adres van het lokaal dienstencentrum wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Artikel 1 van het besluit van de administrateur-generaal van 22 januari 2019 over de voorafgaande vergunning voor de realisatie van het Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal wordt vervangen door wat volgt:

    "Artikel 1. Aan het Openbaar Centrum Voor Maatschappelijk Welzijn Van Diest, Hasseltsestraat 31 in 3290 Diest met ondernemingsnummer 0212.246.886, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van het Lokaal Dienstencentrum Tarsenaal, Hasseltsestraat 31, 3290 Diest en antennepunt het Beverbeekhuis, Tulpenstraat 2A, 3290 Diest.".

    Art. 2. De bepalingen in artikel 2 van hetzelfde besluit blijven onverminderd van kracht.

    Art. 3. Dit besluit treedt in werking op datum van ondertekening ervan.

    Bij besluit van de administrateur-generaal dd. 4/6/2021 over de voorafgaande vergunning voor de realisatie van LDC De Vlinder wordt bepaald dat:

    Artikel 1. Aan het Openbaar Centrum Voor Maatschappelijk Welzijn Van Nieuwerkerken (Limb.), Kerkstraat 113 in 3850 Nieuwerkerken (Limb.) met ondernemingsnummer 0212.202.148, wordt de voorafgaande vergunning verleend voor de realisatie van het LDC De Vlinder, Kerkstraat 129 in 3850 Nieuwerkerken (Limb.).

    Art. 2. § 1. De voorafgaande vergunning vervalt van rechtswege als:

  7. bij de aanvraag voor de voorafgaande vergunning een principiële beslissing tot onteigening of een bewijs van aankoopoptie van de inplantingsplaats is gevoegd en, binnen een jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer het eigendomsbewijs voor dat onroerend goed niet aan het agentschap heeft bezorgd;

  8. als binnen drie jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer aan het agentschap niet het bewijs heeft geleverd dat een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen werd verkregen of aangevraagd om het initiatief op de inplantingsplaats te verwezenlijken;

  9. als binnen vijf jaar na de ingangsdatum van dit besluit de initiatiefnemer het initiatief niet heeft gerealiseerd. Het initiatief wordt beschouwd als gerealiseerd als ten minste een winddichte infrastructuur werd gebouwd.

    § 2. De termijn, vermeld in paragraaf 1, 3°, kan eenmalig verlengd worden met maximaal drie jaar als daartoe, voor het verstrijken van de periode van vijf jaar, een gemotiveerd verzoek wordt ingediend bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid .

    Art. 3. Dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT