11 APRIL 2014. - Decreet tot aanpassing van de financiering van de instellingen voor hoger onderwijs aan de nieuwe organisatie van de studies

Het Parlement van de Franse Gemeenschap heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Dit decreet betreft de definitie van een voor financiering in aanmerking komende student, in de zin van het decreet van 7 november 2013 tot bepaling van het hogeronderwijslandschap en de academische organisatie van de studies, die regelmatig ingeschreven is in een instelling voor hoger onderwijs met volledig leerplan.

Art. 2. § 1. Worden slechts in aanmerking genomen voor de berekening van de financiering van de instellingen voor hoger onderwijs de studenten die regelmatig ingeschreven zijn overeenkomstig artikel 103 van het bovenvermelde decreet van 7 november 2013.

§ 2. De inschrijving moet betrekking hebben op een coherent geheel van onderwijseenheden van een cursus die leidt ofwel :

  1. tot een academische graad van initiële opleiding van de eerste of tweede cyclus;

  2. tot een graad van bachelor specialisatie : de inschrijving van een student wordt slechts in aanmerking genomen naar rata van de eerste 60 studiepunten van een bedoeld studieprogramma;

  3. tot een graad van master specialisatie; de inschrijving van een student wordt slechts in aanmerking genomen naar rata van de eerste 120 studiepunten van een bedoeld studieprogramma;

  4. tot de graad van Geaggregeerde van het Hoger secundair onderwijs of het "Certificat d'Aptitude Pédagogique Approprié à l'Enseignement Supérieur" », (getuigschrift van pedagogische bekwaamheid voor het hoger onderwijs); de inschrijving van een student wordt slechts in aanmerking genomen naar rata van de eerste 30 studiepunten van een bedoeld studieprogramma.

    Worden ook in aanmerking genomen de studenten die regelmatig ingeschreven zijn voor een doctoraatsopleiding naar rata van één enkele inschrijving.

    § 3. Voor de verdeling van de financiering die specifiek is voor de voorbereiding van een doctoraatsthesis worden in aanmerking genomen de studenten die de academische graad van doctor behaald hebben tijdens het academiejaar voorafgaand aan dat betreffende het betrokken begrotingsjaar.

    Ingeval deze werkzaamheden in gezamenlijke voogdij omkaderd worden overeenkomstig artikel 82, § 4, van het bovenvermelde decreet van 7 november 2013, vóór de toepassing van andere mogelijke wegingscoëfficiënten in de berekening van de financiering, worden deze inschrijvingen gedeeld in gelijke gedeeltes tussen de betrokken instellingen van de Franse Gemeenschap.

    Art. 3. § 1. Bovendien, behalve als de student geslaagd is voor de toelatingsproef tot een Hogere Kunstschool bedoeld in artikel 110 van het bovenvermelde decreet van 7 november 2013, moet hij, om in aanmerking te worden genomen, voor de einddatum van de inschrijving bepaald overeenkomstig artikel 101 van het bovenvermelde decreet van 7 november 2013, de nationaliteit bezitten van een lidstaat van de Europese Unie, ofwel aan ten minste één van de volgende voorwaarden beantwoorden :

  5. een toelating krijgen van de instelling of de status van langdurig ingezetene te hebben verworven overeenkomstig de bepalingen van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen;

  6. beschouwd worden als vluchteling, staatloze of persoon die in aanmerking komt voor subsidiaire bescherming...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT