Ministerieel besluit tot vaststelling van de criteria voor de uitgave van de universele telefoongids en tot vaststelling van de algemene inlichtingen die de universele telefoongids moet bevatten., de 27 avril 2007

HOOFDSTUK I. - Definities.

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. " wet " : de wet van 13 juni 2005 betreffende de elektronische communicatie;

  2. " Instituut " : het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie zoals bedoeld in artikel 13 van de wet van 17 januari 2003 met betrekking tot het statuut van de regulator van de Belgische post- en telecommunicatiesector;

  3. " abonneegegevens " : de inlichtingen die de personen die diensten voor vaste of mobiele spraaktelefonie aan eindgebruikers aanbieden bij de abonnee hebben verzameld en die nodig zijn voor de vervaardiging, verkoop of verspreiding van een telefoongids;

  4. " minimale abonneegegevens " : de minimale, persoonsgebonden gegevens waarmee de abonnee kan worden gedentificeerd en die bestaan uit :

    1. de naam of de firmanaam van de persoon die daartoe is aangewezen door de abonnee;

    2. de initiaal of initialen van de gebruikelijke voornaam in geval van een gebruiker die een natuurlijke persoon is;

    3. het adres van de gebruiker met vermelding van de straatnaam, van het huisnummer en van de gemeente;

  5. " zetspiegel " : de voorzijde of keerzijde van een blad met uitsluiting van de verschillende witruimtes en van de verschillende sneden;

  6. " witruimtes " : de bovenkant, zijkanten en onderkant van een bladzijde rondom de zetspiegel. Die verschillende zones kunnen door een lijn worden gescheiden;

  7. " vermelding tegen betaling " : vermelding van publicitaire aard die alfabetisch op haar juiste plaats staat. Deze vermelding staat in de zetspiegel. Zij staat in de kleur en het lettertype die door de uitgever bepaald zijn;

  8. " reclame " : vermelding van publicitaire aard die niet alfabetisch gerangschikt is;

  9. " hoofddeel van de telefoongids " : het geheel van de bladzijden van elk boekdeel van de universele telefoongids waarin alle eindgebruikergegevens vermeld staan;

  10. " informatiebladzijden " : de bladzijden van elk boekdeel van de universele telefoongids waarin enerzijds de inhoudsopgave en de inlichtingen vermeld zijn die bestemd zijn om het publiek in te lichten over sommige bijzondere diensten en anderzijds de inlichtingen die vermeld worden in de bijlage bij dit besluit;

  11. " universele telefoongids " : de universele telefoongids bedoeld in artikel 86 van de wet;

  12. " aanbieder " : de persoon die is aangewezen om de dienst inzake de universele telefoongids te verstrekken;

  13. " geografische zone " : het deel van het grondgebied dat het resultaat is van de indeling van het Belgische nationale geografische grondgebied die vastgesteld is in de bijlage bij dit besluit;

  14. " fonds " : het universeledienstfonds bedoeld in artikel 92 van de wet.

  15. " nummer " : teken of geheel van tekens, dat kan bestaan uit cijfers, adressen of namen, die worden gebruikt om gebruikers of operatoren van elektronische- communicatiediensten en -netwerken te identificeren en om op basis hiervan elektronische communicatie tot stand te brengen;

  16. " dienstidentiteit " : het eerste gedeelte van het nummer dat in het nummerplan wordt gebruikt voor de identificatie van een groep van gelijkaardige diensten;

    HOOFDSTUK II. - De universele telefoongids.

    Art. 2. De aanbieder is verplicht de universele telefoongids uit te geven, te vervaardigen en te verspreiden over het hele nationale grondgebied.

    Art. 3. De aanbieder levert bovendien tegen een op kosten gebaseerde prijs een of meer exemplaren van de universele telefoongids aan elke persoon die erom verzoekt.

    HOOFDSTUK III. - Criteria voor de uitgave van de universele telefoongids.

    Afdeling I. - Algemeen.

    Art. 4. De aanbieder is verplicht aan het Instituut de geografische zone of zones te verduidelijken waarop elk boekdeel betrekking heeft.

    Behalve bij afwijking die op voorstel van het Instituut door de minister is toegestaan, moet elk boekdeel van de universele telefoongids ten minste een geografische zone bestrijken zoals die in de bijlage bij dit ministerieel besluit wordt gedefinieerd.

    De akkoorden inzake splitsing die voorafgaand aan de publicatie van dit besluit door de minister zijn toegestaan voor de zone Antwerpen alsook voor de zone Brussel blijven van toepassing onder dezelfde voorwaarden.

    Art. 5. Het papier dat voor de vervaardiging van de universele telefoongids wordt gebruikt is kringlooppapier, niet kunstmatig gebleekt en beantwoordt aan de criteria van minstens n van volgende labels :

    - " Blauwe Engel ", een Duits keurmerk uitgaande van het Duitse milieuministerie;

    - " Nordic Swan ", een Scandinavisch keurmerk uitgaande van overheden in Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland en Denemarken;

    - " Europees Milieukeurmerk ", een keurmerk uitgaande van de Europese Unie.

    Voor het ontinkten van het papier worden enkel afbreekbare stoffen gebruikt.

    Art. 6. De andere gegevens dan die in verband met de vermeldingen tegen betaling en met de reclame worden zodanig gedrukt dat zij gemakkelijk leesbaar zijn van op een minimumafstand van 40 cm voor een persoon met normaal gezichtsvermogen.

    Afdeling II. - De voorkant en de snee van de omslag.

    Art. 7. De achtergrondkleur van de voorkant van de omslag en van de snee van de omslag is technisch en commercieel neutraal.

    Op de voorkant van de omslag worden het jaar van uitgifte en de bestreken geografische zone(s) vermeld, alsook het opschrift " universele telefoongids ".

    Op de voorkant van de omslag en de snee van de omslag mogen enkel vermeldingen met betrekking tot de aanbieder, zijn uitgever en de universele dienst voorkomen.

    Afdeling III. - De informatiebladzijden.

    Art. 8. De informatiebladzijden worden van de overige bladzijden gescheiden en worden gratis gepubliceerd aan het begin van elk boekdeel en in voorkomend geval van elk deel. De bladzijden waarop die informatie staat, mogen door inlegbladen worden gescheiden.

    Art. 9. In de boekdelen van de universele telefoongids met betrekking tot het grondgebied van het tweetalige Brussels Hoofdstedelijk Gewest, verschijnen de informatiebladzijden in de telefoongids in het Nederlands en in het Frans. De aanbieder zorgt bij elke uitgave ervoor dat de plaats van de talen wordt afgewisseld.

    Voor de boekdelen van de telefoongids met betrekking tot andere zones dan het grondgebied van het tweetalige Brussels Hoofdstedelijk Gewest en waaronder verschillende taalgebieden vallen, zorgt de aanbieder voor een exemplaar van de informatiebladzijden in de andere taal dan diegene die gebruikt is voor de telefoongids; dat exemplaar wordt gratis verstrekt en op eenvoudig verzoek van de abonnee, behalve indien die laatste opgenomen is in twee boekdelen met een verschillende taal.

    Art. 10. 1. De eerste bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel is voorbehouden voor de oproepnummers van de nooddiensten.

    2. De tweede bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel is voorbehouden voor de oproepnummers van de diensten van maatschappelijk nut, voor zover hiertoe door de verantwoordelijke van de dienst een aanvraag is ingediend bij het Instituut, en op voorwaarde dat het Instituut de toestemming heeft verleend.

    3. De derde bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel is voorbehouden voor het verstrekken van de informatie bedoeld in artikel 133 van de wet en informatie over en een verwijzing naar de website bedoeld in artikel 32 van de bijlage van de wet waarop de in de universele telefoongids opgenomen informatie toegankelijk worden gemaakt.

    In het bijzonder bevat de bladzijde op een voor de abonnee begrijpelijke manier informatie over de keuze van de abonnee om al dan niet te worden opgenomen in de universele telefoongids en de wijze waarop de abonnee zijn keuze kan uitoefenen, onder meer via een toepassing op de in het vorige lid bedoelde website.

    4. De vierde bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel is voorbehouden voor de informatie over de doelstelling en de werking van de elektronische toepassing waarmee de van kracht zijnde tarieven voor de verstrekking van elektronische communicatiediensten online kunnen worden vergeleken, zoals wordt bedoeld in artikel 111, 2 van de wet.

    5. De vijfde bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel is voorbehouden voor de informatie over het sociale element van de universele dient zoals bedoeld in artikel 74 van de wet. De informatie bevat in het bijzonder op een voor de abonnee begrijpelijke manier :

    - een omschrijving van het sociale element van de universele dienst;

    - de categorien van begunstigden en de tariefvoorwaarden en de werkwijzen om voormelde tariefvoorwaarden te verkrijgen.

    6. De zesde bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel bevat een beschrijving van de verschillende nummerreeksen van de betalende diensten die via een elektronisch communicatienetwerk worden aangeboden aan de gebruiker, zoals vastgesteld bij koninklijk besluit genomen in uitvoering van artikel 11 van de wet. Een tabel geeft per nummerreeks een tariefvermelding weer.

    7. De zevende bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel bevat informatie over de mogelijkheid van en de procedure tot selectieve nummerblokkering overeenkomstig het ministerieel besluit genomen in uitvoering van artikel 120 van de wet.

    8. De achtste bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel bevat :

    - inlichtingen betreffende de bevoegdheid van de ombudsdienst voor telecommunicatie, betreffende de wijze waarop klacht kan worden ingediend en de contactgegevens van de ombudsdienst voor telecommunicatie;

    - inlichtingen betreffende de bevoegdheid van de Ethische Commissie voor de telecommunicatie zoals bedoeld in artikel 134 van de wet en haar uitvoeringsbesluiten, met inbegrip van de contactgegevens van de Ethische Commissie voor de telecommunicatie.

    9. De negende bladzijde van elk boekdeel en eventueel van elk deel bevat :

    - inlichtingen betreffende de opdrachten van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie die de gebruikers kunnen aanbelangen.

    - inlichtingen betreffende de bevoegdheid van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT