Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 16 januari 1984 tot vaststelling in de ondernemingen van de uitvoeringsmaatregelen van het koninklijk besluit nr. 230 van 21 december 1983 betreffende de stage en de inschakeling van jongeren in het arbeidsproces., de 28 février 1996

Artikel 1. In artikel 3, 2de alinea, 2de streepje, van het koninklijk besluit van 16 januari 1984 tot vaststelling in de ondernemingen van de uitvoeringsmaatregelen van het koninklijk besluit nr. 230 van 21 december 1983 betreffende de stage en de inschakeling van jongeren in het arbeidsproces, worden de woorden " door de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening " vervangen door de woorden " door de instelling of dienst die op het niveau van de gewesten of de gemeenschappen belast is met de tewerkstelling en/of de beroepsopleiding ".

Art. 2. Artikel 15 van het hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepalingen :

" Artikel 15. 1. De stageovereenkomst moet voor iedere stagiair afzonderlijk schriftelijk worden vastgesteld, uiterlijk bij het begin van de stage. De stageovereenkomst stemt overeen met het in bijlage 1 opgenomen model.

2. Het eerste werkervaringscontract moet voor iedere stagiair afzonderlijk schriftelijk worden vastgesteld uiterlijk bij het begin van de uitvoering van het contract. Het eerste werkervaringscontract stemt overeen met het in bijlage 2 opgenomen model. De stagiair kan op hetzelfde ogenblik slechts met n eerste werkervaringscontract tegelijk verbonden zijn.

3. Een copie van het attest dat bewijst dat de jongere voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden voor het afsluiten van een eerste werkervaringscontract, dient te worden toegevoegd aan het contract in bijlage 2 evenals desgevallend een attest dat bewijst dat de jongere op het ogenblik van de indienstneming gerechtigd is op wachtuitkeringen indien het gaat om een contract met een halftijdse uurregeling en indien men wenst gebruik te maken van het recht op de uitkering zoals bedoeld in artikel 12 van dit besluit. "

Art. 3. Het bij hetzelfde besluit in bijlage gevoegd model van stageovereenkomst wordt vervangen door het in bijlage 1 van dit besluit gevoegd model.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op dezelfde dag als de wet van 22 december 1995 houdende maatregelen tot uitvoering van het meerjarenplan voor werkgelegenheid.

Art. 5. Onze Minister van Tewerkstelling en Arbeid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 28 februari 1996.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Tewerkstelling en Arbeid,

M. SMET

BIJLAGEN.

Art. N1. Stageovereenkomst.

(Bijlage niet opgenomen om technische redenen, zie B. St. 07-03-1996, p. 4996 - 4998).

Art. N2. Eerste werkervaringscontract. - Stageovereenkomst.

(Bijlage niet opgenomen om technische...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT