Ordonnantie houdende regeling van het administratief toezicht op de meergemeentelijke politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. (NOTA : raadpleging van vroegere versies vanaf 29-09-2001 en tekstbijwerking tot 29-01-2003), de 19 juillet 2001

HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen.

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 39 van de Grondwet.

Art. 2. Deze ordonnantie regelt het gewoon administratief toezicht op meergemeentelijke politiezones.

Art. 3. Voor de toepassing van deze ordonnantie worden de akten van de overheden van de meergemeentezones en de besluiten van de Regering verzonden, hetzij via e-mail, hetzij bij ter post aangetekende brief met ontvangstmelding, hetzij per bode, tegen afgifte van een ontvangstbewijs.

Wat de documenten betreffende de begroting en de rekeningen met inbegrip van de bijlagen betreft, kan de Regering evenwel een andere drager voor de overzending bepalen en de vorm waarin deze gegevens geregistreerd worden.

Art. 4. Inzake de haar toegemeten termijnen is de Regering aan de volgende regels gehouden :

  1. de termijn gaat in de dag na die waarop de akte van de overheid van de meergemeentezone ontvangen is;

  2. de vervaldag wordt gerekend tot de termijn;

  3. van elke besluit van de Regering moet schriftelijk kennis gegeven worden aan de overheid van de meergemeentezone, en op straffe van nietigheid van dit besluit, moet het verzonden worden uiterlijk de dag waarop de termijn verstrijkt.

    Wanneer de vervaldag op een zaterdag, een zondag of een feestdag valt, wordt de vervaldag op de volgende werkdag uitgesteld. Onder feestdagen worden de volgende dagen verstaan : 1 januari, paasmaandag, 1 mei, Hemelvaartsdag, pinkstermaandag, 21 juli, 15 augustus, 1, 2, 11 en 15 november, 25 en 26 december, alsmede de bij ordonnantie of bij besluit van de Regering bepaalde dagen.

    Art. 5. Alle handelingen van de Regering tot vernietiging, schorsing of niet-goedkeuring moeten in de tekst zelf met redenen omkleed zijn.

    Hetzelfde geldt voor alle handelingen van de Regering die een termijn verlengen.

    HOOFDSTUK II. - Informatie van de toezichthoudende overheid.

    Art. 6. De overheden van de meergemeentezones zenden de Regering de akten toe bedoeld in artikel 13 aan de Regering over.

    De Regering bepaalt welke andere akten dan die bedoeld in artikel 13, de overheden van de meergemeentezones haar moeten toezenden, alsmede de nadere regels betreffende deze toezending.

    Art. 7. De overheden van de meergemeentezones zenden aan de Regering de lijst toe van alle akten van de politieraad, die niet door of krachtens artikel 6 bedoeld zijn, binnen een termijn van twintig dagen nadat ze vastgesteld zijn.

    De lijst omvat een beknopte omschrijving van deze akten.

    Art. 8...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT