Koninklijk besluit houdende toekenning van een toelage ter vereffening van een achterstallig bedrag aan sommige ambtenaren in de rijksbesturen., de 29 novembre 1994

Artikel 1. Een toelage ter vereffening van een achterstallig bedrag wordt toegekend :

  1. aan de vastbenoemde Rijksambtenaren in de federale ministeries;

  2. aan de vastbenoemde ambtenaren van de federale instellingen van openbaar nut, onderworpen aan het koninklijk besluit van 8 januari 1973 tot vaststelling van het statuut van het personeel van sommige instellingen van openbaar nut.

    Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit, wordt verstaan onder :

  3. " jaarwedde " : de wedde of het loon, de eventuele haard- of standplaatstoelage inbegrepen;

  4. " volledige prestaties " : de prestaties waarvan de uurregeling een normale beroepsactiviteit volkomen in beslag neemt.

    Art. 3. § 1. Dit besluit is van toepassing op de ambtenaren bedoeld in artikel 1, die titularis zijn van een graad van niveau 4, 3 of 2 die, te rekenen vanaf de datum van inwerkingtreding van het koninklijk besluit houdende vaststelling van de nieuwe personeelsformatie van de bestuurlijke eenheid tot dewelke zij behoren, een eerste bevordering verkrijgen in toepassing van het koninklijk besluit van 14 september 1994 houdende vereenvoudiging van de loopbaan van sommige ambtenaren in de rijksbesturen die behoren tot de niveaus 2, 3 en 4.

    § 2. In afwijking van § 1, worden de ambtenaren, die een eerste automatische bevordering door verhoging in weddeschaal bekomen, die niet onderworpen is aan de vacantverklaring van een betrekking, uitgesloten van het voordeel van de in artikel 4 vastgestelde toelage.

    § 3. In afwijking van § 1, worden de ambtenaren van niveau 2 die geslaagd zijn in het examen voor verhoging in weddeschaal met het oog op de toekenning van de laatste weddeschaal van rang 20, uitgesloten van het voordeel van de in artikel 4 vastgestelde toelage.

    Art. 4. § 1. Het bedrag van de toelage is gelijk aan het verschil tussen de door de ambtenaar bij zijn eerste bevordering verkregen jaarwedde en de jaarwedde, dewelke hij genoot in toepassing van de in bijlage II van het koninklijk besluit van 14 september 1994 houdende vereenvoudiging van de loopbaan van sommige ambtenaren in de rijksbesturen die behoren tot de niveaus 2, 3 en 4, vermelde conversietabel.

    § 2. De mobiliteitsregeling die geldt voor de wedden van het personeel der ministeries, geldt eveneens voor de toelage ter vereffening van een achterstallig bedrag.

    Zij wordt gekoppeld aan het spilindexcijfer 138,01.

    Art. 5. § 1. De belanghebbende bekomt het volledig bedrag van de in artikel 4 bepaalde toelage voor zover hij zich...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT