Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 2 september 1980 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering tegemoetkomt in de kosten van de farmaceutische specialiteiten en daarmee gelijkgestelde produkten., de 18 août 1995

Artikel 1. In hoofdstuk IV van bijlage I van het koninklijk besluit van 2 september 1980 tot vaststelling van de voorwaarden waaronder de verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering tegemoetkomt in de kosten van de farmaceutische specialiteiten en daarmee gelijkgestelde produkten, een als volgt opgesteld ß 119 invoegen :

ß 119. De hierna vermelde specialiteit komt slechts voor vergoeding in aanmerking indien ze in een centrum voor oncologie en/of hematologie is voorgeschreven door een aan dat centrum verbonden geneesheer, specialist voor inwendige geneeskunde, in het raam van een behandeling van een ovariumkanker stadium III en IV, in geval een standaardbehandeling met platinazouten geen effect heeft of in geval van een recidief na een dergelijke behandeling.

In het raam van de voorschriften, rekt de adviserend geneesheer op grond van de bewijselementen die door de behandelende geneesheer worden verstrekt en inzonderheid op basis van een rapport opgesteld door het oncologie-centrum, aan de rechthebbende het attest uit waarvan het model is vastgesteld onder b van de bijlage III bij dit besluit en waarvan de geldigheidsduur tot maximum zes maanden beperkt is.

De toestemming voor vergoeding kan worden hernieuwd voor nieuwe perioden van maximum zes maanden, op basis van een gemotiveerd verslag van de geneesheer van het centrum.

Crite- Code Benaming en Opmer- Basis Aandeel Aandeel van

rium verpakkingen kingen van van de de recht-

tege- recht- hebbende

moet- hebbende andere dan

koming beoogd deze beoogd

bij bij artikel

artikel 37, 2, van

37, 2, van de wet van

de wet van 14 juli 1994

14 juli

1994

A-28 TAXOL

Bristol-Myers

Squibb

fl. I.V./perf.

x 30 mg/5 ml 5 934,- - -

* pr. fl.

I.V./perf. x

30 mg/5 ml 5 810,-

** pr. fl.

I.V./perf. x

30 mg/5 ml 5 523,-

Art. 2. Dit besluit treedt in werking de eerste dag van de maand die volgt op het verstrijken van een termijn van tien dagen die ingaat de dag na zijn bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. Onze Minister van Sociale Zaken is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Ch‚teauneuf-de-Grasse, 18 augustus 1995.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Sociale Zaken,

Mevr. M. DE GALAN

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Gelet op de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen, gecoˆrdineerd op 14 juli 1994, inzonderheid op artikel 35;

Gelet op het koninklijk besluit van 2 september...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT