Koninklijk besluit inzake speciale voorwaarden voor de invoer van producten die melk, melkproducten, soja, sojaproducten of ammoniumbicarbonaat bevatten, van oorsprong uit of verzonden uit China., de 19 décembre 2008

HOOFDSTUK I. - Werkingssfeer, definities en toepassingsgebied.

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

  1. Het Agentschap : het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen;

  2. China : de Volksrepubliek China;

  3. De beschikking : de Beschikking 2008/921/EG van 9 december 2008 tot wijziging van beschikking 2008/798/EG van de Commissie van 14 oktober 2008 houdende speciale voorwaarden voor de invoer van producten die melk of melkproducten bevatten, van oorsprong uit of verzonden uit China, en tot intrekking van Beschikking 2008/757/EG van de Commissie.

HOOFDSTUK II. - De invoer.

Art. 2. § 1. De invoer van samengestelde producten die melk, melkproducten, soja of sojaproducten bevatten, van oorsprong uit of verzonden uit China, en die specifiek bestemd zijn voor de voeding van zuigelingen en jonge kinderen, in de zin van Richtlijn 89/398/EEG van de Raad betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten inzake voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen, is verboden.

§ 2. De invoer van ammoniumbicarbonaat bestemd voor gebruik in levensmiddelen, en van levensmiddelen die melk, melkproducten, soja, sojaproducten bevatten, van oorsprong uit of verzonden uit China, kan enkel via de grensinspectieposten van Antwerpen, Gent, Luik, Oostende (luchthaven), Zaventem en Zeebrugge.

§ 3. De exploitanten uit de levensmiddelensector of hun vertegenwoordigers stellen de betrokken Grensinspectieposten op voorhand in kennis van hun voornemen om ammoniumbicarbonaat bestemd voor gebruik in levensmiddelen, en levensmiddelen die melk, melkproducten, soja, sojaproducten bevatten, van oorsprong uit of verzonden uit China, in te voeren, met behulp van het mededelingsformulier opgenomen in bijlage.

HOOFDSTUK III. - Kosten.

Art. 3. Er worden door het Agentschap documenten-, overeenstemmings- en materiële controles, met inbegrip van laboratoriumanalyses, verricht van alle uit China afkomstige of verzonden zendingen van ammoniumbicarbonaat bestemd voor gebruik in levensmiddelen, diervoeders en levensmiddelen die melk, melkproducten, soja of sojaproducten bevatten.

Er worden door het Agentschap controles uitgevoerd op andere diervoeders en levensmiddelen met een hoog proteïnegehalte van oorsprong uit China voordat deze producten ingevoerd worden.

De zendingen worden vastgehouden totdat de resultaten van de laboratoriumanalyse beschikbaar zijn.

De kosten van tenuitvoerlegging van deze controles en...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT