Samenwerkingsprotocol tussen de Federale Overheid en het Vlaamse Gewest betreffende de coördinatie van de achterwaartse verliesverrekening ter compensatie van schade aan landbouwteelten, veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden, de 27 mai 2019

TITEL 1. - Doelstelling

Artikel 1. Dit samenwerkingsprotocol heeft tot doel om de afspraken vast te leggen tussen de Federale Overheid en het Vlaamse Gewest (het Gewest) met betrekking tot de achterwaartse verliesverrekening ter compensatie van schade aan landbouwteelten, veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden.

Met het oog op de gezamenlijke naleving van de cumulatieregels wordt in dit samenwerkingsprotocol voorzien in de informatie uitwisseling die noodzakelijk is voor de naleving van de cumulatieregels, vermeld in artikel 8 van de verordening (EU) nr. 702/2014 van de Commissie van 25 juni 2014 waarbij bepaalde categorieën steun in de landbouw- en de bosbouwsector en in plattelandsgebieden op grond van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie met de interne markt verenigbaar worden verklaard.

TITEL 2. - Informatie uitwisseling

Art. 2. Op het ogenblik dat het Gewest een definitieve beslissing heeft genomen om aan de begunstigde een vergoeding uit te betalen ter compensatie van de schade aan landbouwteelten, veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden, bezorgt het Gewest een kopie van deze beslissing aan de Federale Overheidsdienst Financiën. In deze beslissing worden het bedrag van de schade aan landbouwteelten, veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden, het bedrag van de steun, de toepasselijke maximale steunintensiteit en de intensiteit van de door het Gewest verleende steun opgenomen.

Art. 3. De Algemene Administratie van de Fiscaliteit van de Federale Overheidsdienst Financiën en het Departement Landbouw en Visserij van het Vlaams Ministerie van Landbouw en Visserij kunnen onderling overeenkomen om de in artikel 2 voorziene informatie uitwisseling op een andere wijze te organiseren, op voorwaarde dat deze andere wijze garandeert dat de in artikel 2 bedoelde bedragen en steunintensiteiten die betrekking hebben op de belastingplichtigen die hebben geopteerd voor de achterwaartse verliesaftrek binnen een redelijke termijn aan de Algemene Administratie van de Fiscaliteit worden medegedeeld.

TITEL 3. - Slotbepaling

Art. 4. Dit samenwerkingsprotocol treedt in werking op de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt en is van toepassing op de schade veroorzaakt door ongunstige weersomstandigheden die hebben plaatsgevonden tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019.

Handtekening

Gedaan te Brussel, op 27 mei 2019, in twee originele exemplaren.

Voor de Federale Staat...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT