Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de verdeling van de reserves van de krachtens de AKBW erkende vrije fondsen op het moment van de overname van het beheer en van de betaling van de kinderbijslag door een deelentiteit, de 30 mai 2018

Artikel 1. Dit samenwerkingsakkoord bepaalt de overdrachtsmodaliteiten van de reserves van de krachtens de algemene kinderbijslagwet (AKBW) erkende vrije fondsen op het moment van de overname van het beheer en van de betaling van de kinderbijslag door een deelentiteit.

Art. 2. Dit samenwerkingsakkoord is van toepassing in afwijking van de bepalingen van artikel 22 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de stichtingen en de Europese politieke partijen en stichtingen.

Art. 3. § 1. Onder "deelentiteit" verstaat men: de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, voor de gebiedsomschrijving van het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad; de Vlaamse Gemeenschap, voor de gebiedsomschrijving van het Nederlandse taalgebied; het Waalse Gewest, voor de gebiedsomschrijving van het Franse taalgebied en de Duitstalige Gemeenschap, voor de gebiedsomschrijving van het Duitse taalgebied.

§ 2. Onder "reserves" verstaat men:

1) het reservefonds zoals bedoeld in artikel 91 AKBW,

2) de administratieve reserve zoals bedoeld in artikel 94 AKBW.

§ 3. Onder "overname" wordt verstaan: de overname van het beheer en de betaling van de kinderbijslagen naar de deelentiteiten op de datum vermeld in hun respectievelijke notificaties gedaan overeenkomstig de bepalingen van artikel 94, § 1bis, alinea 4, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, elk wat hun deel betreft.

§ 4. Onder " regionale rechtsopvolgers " verstaat men:

1) voor het Waalse Gewest, de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie: het/de gewestelijke fonds(en) dat/die het krachtens de AKBW erkende fonds opvolgt/opvolgen,

2) voor de Duitstalige Gemeenschap: het Ministerie van de Duitstalige Gemeenschap.

§ 5. Onder "wettelijke woonplaats" verstaat men: de plaats waar een persoon in de bevolkingsregisters ingeschreven is als hebbende aldaar zijn hoofdverblijfplaats, overeenkomstig artikel 32, 3° van het Gerechtelijk wetboek.

§ 6. Onder "kadaster van de kinderbijslag" verstaat men: het referentierepertorium zoals het bestond op 31 december van het jaar dat de eerste overname voorafgaat, waarin de gegevens van alle actoren van alle dossiers van alle kinderbijslagfondsen opgenomen zijn.

§ 7. Onder "Samenwerkingsakkoord van 6 september 2017" verstaat men: Het Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest, de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie en de Duitstalige Gemeenschap betreffende de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT