Samenwerkingsakkoord tot wijziging van het Kaderakkoord tot samenwerking van 27 februari 2014 tussen de Franse Gemeenschap, het Waals Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie betreffende het inter-Franstalig overleg inzake gezondheid en bijstand aan personen en betreffende gemeenschappelijke principes die op deze laatsten van toepassing zijn om het hoofd te bieden aan de COVID-19 noodsituaties, de 11 mars 2021

Artikel 1. In hoofdstuk V van het kaderakkoord tot samenwerking van 27 februari 2014 tussen de FranseGemeenschap, het Waals Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie betreffende het overleg tussen Franstaligeninzake gezondheid en bijstand aan personen en betreffende de gemeenschappelijke beginselen die in dezeaangelegenheden van toepassing zijn, wordt een afdeling 2/1 ingevoegd met als opschrift ″De procedure voor extremenoodtoestanden in het kader van de bestrijding van de COVID-19-pandemie″.

Art. 2. In afdeling 2/1, ingevoegd bij artikel 1, wordt een artikel 15/1 ingevoegd, luidend als volgt:″Art. 15/1. Indien het voorontwerp, het voorstel van decreet of het ontwerp van reglementair besluit dat terraadpleging wordt voorgelegd specifiek de bestrijding van COVID-19 beoogt, worden het ministerieel comité en hetoverlegorgaan gelijktijdig geraadpleegd en beschikken zij over een termijn van ten hoogste twee kalenderdagen omadvies uit te brengen.Indien binnen de in het voorgaande lid bedoelde termijn geen advies is uitgebracht, wordt de formaliteit geachtvervuld te zijn. ″ .

Art. 3. Dit samenwerkingsakkoord treedt in werking op 17 maart 2021, op voorwaarde dat alle instemmingsnormenervan vóór die datum zijn aangenomen door de Parlementen van de Franse Gemeenschap en van het WaalsGewest, alsook door de Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie. Bij gebreke daaraan treedt het akkoordin werking de dag waarop de laatste instemmingsnorm is aangenomen.

Handtekening

Brussel, 25 februari 2021, in evenveel exemplaren als er overeenkomstsluitende partijen zijn, in de Franse taal.

Voor de regering van de Franse Gemeenschap :

De Minister-President,

P-Y. JEHOLET

Voor de Waalse regering :

De minister-president,

E. DI RUPO

Voor het College van de Franse Gemeenschapscommissie :

De voorzitster van het College,

B. TRACHTE

Aanhef

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, gewijzigd bij de bijzondere wet

van 16 juli 1993, artikel 5, § 1, I en II, en artikel 92bis, § 1;

Gelet op het bijzonder decreet van de Franse Gemeenschap van 3 april 2014 betreffende de bevoegdheden van de

Franse Gemeenschap, waarvan de uitoefening wordt overgedragen aan het Waals Gewest en aan de Franse

Gemeenschapscommissie, artikel 13;

Gelet op het decreet van de Vergadering van de Franse Gemeenschapscommissie van 4 april 2014 betreffende de

bevoegdheden van de Franse Gemeenschap, waarvan de uitoefening wordt overgedragen aan het Waals Gewest en de

...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT