Bekendmaking voorgeschreven bij artikel 105 van de Wet van 28 juni 1983 houdende de inrichting, de bevoegdheid en de werking van het Arbitragehof : Reglement van orde + Richtlijn over neerlegging en mededeling van conclusies., de 15 décembre 1987

  1. Reglement van orde.

    Artikel 1. Vertegenwoordiging.

    Het Hof wordt in iedere procedure vertegenwoordigd door zijn voorzitters of, bij ontstentenis, door ÈÈn van hen.

    Art. 2. Procedure.

    Wanneer de inwerkingstelling van de in de wet van 28 juni 1983 vervatte procedureregels uitlegging of toelichting vergt in verband met toepassingsmodaliteiten, bepaalt het Hof daartoe richtlijnen die in het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

    Art. 3. Administratief beheer en controle.

    1. Verbintenissen en betalingsopdrachten :

      De voorzitters hebben ieder volmacht om alle uitgavenverbintenissen en betalingsopdrachten te tekenen binnen de perken van de door het Hof opgestelde begroting en de aan het Hof toegekende dotatie. Zij kunnen voor de ondertekening van betalingsopdrachten worden vervangen door de daartoe door het Hof aangewezen rechters.

    2. Controle van de rekeningen en ontlastingen :

      Jaarlijks roept het Hof twee van zijn leden - ÈÈn per taalgroep - tot het ambt van commissaris voor de duur van ÈÈn jaar, met ingang van 1 januari van het daaropvolgende jaar. Het mandaat is hernieuwbaar. Iedere commissaris kan te allen tijde elke boekhoudkundige verificatie verrichten die hij nuttig acht.

      Uiterlijk de 31ste maart van ieder jaar leggen de voorzitters de rekeningen van het voorafgaande kalenderjaar aan het Hof voor. De commissarissen doen aan het Hof verslag over die rekeningen en over de gevoerde boekhouding. Het Hof beslist over de goedkeuring van de rekeningen en over de aan de voorzitters en commissarissen te verlenen ontlasting.

    3. Personeel :

      Het Hof werft zijn personeelsleden aan naar gelang van de noodwendigheden van zijn werking en verzekert de taalpariteit in iedere functie. Het bepaalt hun taken en verantwoordelijkheden, alsmede hun werktijden, verloven en andere arbeidsvoorwaarden.

      Art. 4. Inwerkingtreding.

      Onderhavig reglement treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

  2. Richtlijn van 15 december 1987. - Neerlegging en mededeling van conclusies.

    Art. 1. Na het verstrijken van de bij artikel 69 van de organieke wet voor de indiening van een memorie opgelegde termijn, doet de griffier aan de in hetzelfde artikel vermelde personen en overheden aanzegging van de ontvangen memories of, in voorkomend geval, van het feit dat geen memorie binnen termijn is ingediend.

    Art. 2. De partijen of hun advocaten zenden conform artikel 65 het origineel van hun conclusie aan de griffie, onverminderd de mededeling van die...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT