Reglement tot wijziging van Hoofdstuk III.6 Insolventie van de Codex Deontologie voor Advocaten, de 17 février 2021

Artikel 1. Artikel 160bis van de Codex wordt vervangen door:

"Zodra de advocaat, de eenpersoonsvennootschap van de advocaat, de associatie of de groepering waarvan de advocaat deel uitmaakt, een oproeping ontvangt om te verschijnen voor de kamer voor ondernemingen in moeilijkheden, kennis krijgt van een verzoek tot aanstelling van een bewindvoerder, gerechtsmandataris of ondernemingsbemiddelaar, een verzoekschrift tot gerechtelijke reorganisatie wil indienen of het voorwerp uitmaakt van een bewarende of uitvoerende maatregel, brengt de advocaat de stafhouder daarvan op de hoogte. Hij doet dat ook bij een toepassing in het kader van de bepalingen van Boek XX van het Wetboek van Economisch Recht of als hij geconfronteerd wordt met financiële problemen die de continuïteit van zijn onderneming in het gedrang kunnen brengen."

Art. 2. Artikel 160ter van de Codex wordt vervangen door:

"Zodra de advocaat, de eenpersoonsvennootschap van de advocaat, de associatie of de groepering waarvan de advocaat deel uitmaakt failliet verklaard is, meldt de advocaat aan de stafhouder of hij zijn activiteit als advocaat wil hervatten dan wel de weglating vraagt.

De gefailleerde advocaat die binnen twee maanden niet ter kennis brengt dat hij de activiteit als advocaat wil hervatten, maar evenmin de weglating vraagt, kan worden opgeroepen voor de raad van de Orde om die te laten beslissen over de eventuele weglating van het tableau of van de lijsten bedoeld in artikel 432 Ger. W. Die beslissing moet met redenen worden omkleed."

Art. 3. Artikel 160quater van de Codex wordt vervangen door:

"De stafhouder van iedere balie stelt jaarlijks een lijst op van insolventiefunctionarissen in de zin van artikel XX.20 § 1 laatste lid van het Wetboek van Economisch Recht, met opgave van minstens de volgende informatie:

1) naam en professionele contactgegevens van de kandidaat;

2) de insolventieprocedures waarvoor de kandidatuur geldt;

3) de rechtsgebieden waarvoor de kandidatuur geldt.

De stafhouder maakt die lijst jaarlijks tegen uiterlijk 30 november over aan de Orde van Vlaamse Balies, zodat de Orde van Vlaamse Balies tijdig en uiterlijk tegen 31 december kan voldoen aan haar wettelijke verplichting tot neerlegging van de lijst in het Centraal Register Solvabiliteit."

Art. 4. Artikel 160quinquies van de Codex wordt vervangen door:

"Onverminderd de toepassing van art. 109, moet ook de advocaat die aangesteld wordt als mede-insolventiefunctionaris, de stafhouder op de hoogte...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT