Reglement tot invoering van een nultariefkrediet toegekend door de 'Société wallonne de crédit social' (Waalse maatschappij voor sociaal krediet) en betreffende de betaling van de huurwaarborg in het kader van een huurovereenkomst voor hoofdverblijfplaats of van een medehuurovereenkomst, de 22 avril 2021

HOOFDSTUK I. - Algemeenheden

Artikel 1. Definities

Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder :

  1. Maatschappij: de "Société wallonne du crédit social", indien het optreedt als kredietgever;

  2. Aanvrager : natuurlijke persoon, ingeschreven of op weg om ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister met een verblijfsvergunning van onbeperkte duur, die de toekenning van een huurwaarborglening aanvraagt bij de Maatschappij.

  3. Huurwaarborglening: het nultariefkrediet bestemd voor de betaling van de huurwaarborg, bedoeld in artikel 2.

  4. AVG: de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG.

    Art. 2. Voorwerp van het krediet

    De lening wordt toegekend om de toegang tot huisvesting te vergemakkelijken door de financiering van de huurwaarborg die gekoppeld is aan een huurovereenkomst voor hoofdverblijfplaats of een medehuurovereenkomst.

    Art. 3. Begunstigden

    § 1. Het krediet wordt toegekend aan de aanvrager die ten minste 18 jaar oud is of ontvoogde minderjarige, ingeschreven of op weg om ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister met een verblijfsvergunning van onbeperkte duur.

    § 2. De aanvrager voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen zoals bepaald in artikel 5, § 1, van het algemeen reglement van 16 mei 2019 houdende de algemene beginselen tot toekenning van kredieten door de "Société wallonne de crédit social" (Waalse maatschappij voor sociaal krediet).

    Art. 4. Vorm van het krediet

    De Huurwaarborglening wordt verleend in de vorm van een consumentenkrediet.

    Art. 5. Kredietbedrag en vrijgave van de geldmiddelen

    § 1. Het bedrag van de toegekende huurwaarborglening komt ten hoogste overeen met het bedrag van de huurwaarborg zoals bepaald in de huurovereenkomst. Het mag niet meer dan twee maanden huur bedragen.

    In geval van een medehuurovereenkomst komt het bedrag van de toegekende huurwaarborglening ten hoogste overeen met het in het medehuurpact vastgestelde aandeel van de huurwaarborg. Bij ontstentenis van een medehuurpact of een dergelijke bepaling is het bedrag ten hoogste gelijk aan het totale bedrag van de huurwaarborg gedeeld door het aantal medehuurders.

    § 2. Het bedrag van de huurwaarborglening wordt na de ondertekening van het kredietcontract en de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT