10 JUNI 2011. - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 mei 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed wat betreft de taken, de delegatie en het invoeren van de roepnaam Onroerend Erfgoed

De Vlaamse Regering,

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 87, § 1;

Gelet op het kaderdecreet bestuurlijk beleid van 18 juli 2003 en artikel 6, § 2 en artikel 7, derde lid;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 14 mei 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 23 juni 2006 en 5 juni 2009;

Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 28 april 2011;

Gelet op advies 49.643/3 van de Raad van State, gegeven op 17 mei 2011, met toepassing van artikel 84, § 1, eerste lid, 1°, van de wetten op de Raad van State, gecoördineerd op 12 januari 1973;

Op voorstel van de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand;

Na beraadslaging,

Besluit :

Artikel 1. In artikel 1 van het besluit van de Vlaamse Regering van 14 mei 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. paragraaf 1 wordt vervangen door wat volgt :

    § 1. Binnen het Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed wordt een intern verzelfstandigd agentschap zonder rechtspersoonlijkheid opgericht onder de benaming Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed, aangehaald als Onroerend Erfgoed.

    Onroerend Erfgoed wordt opgericht voor het uitvoeren van het beleid inzake onroerend erfgoed, inzonderheid op basis van de in dit besluit opgesomde taken.

    Voor zover de taken van Onroerend Erfgoed betrekking hebben op wetenschappelijk onderzoek, wordt het gespecificeerd als Vlaamse wetenschappelijke instelling.

    ;

  2. in paragraaf 3 worden de woorden « Het Vlaams Instituut voor het Onroerend Erfgoed » vervangen door de woorden « Onroerend Erfgoed ».

    Art. 2. Artikel 2 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt :

    Art. 2. Onroerend Erfgoed heeft als missie het beleid voor onroerend erfgoed zoals het wordt vastgelegd door de bevoegde Vlaamse minister kwaliteitsvol uit te voeren.

    .

    Art. 3. Artikel 3 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de besluiten van de Vlaamse Regering van 23 juni 2006 en 5 juni 2009, wordt vervangen door wat volgt :

    Art. 3. § 1. Om de doelstelling, vermeld in artikel 1, § 1, tweede lid, en de missie, vermeld in artikel 2, te...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT