7 MAART 2002. - Wet tot wijziging, wat de leden van de provincieraden betreft, van artikel 27, tweede lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 en, wat de leden van de bestendige deputaties betreft, van artikel 53, 17°, van hetzelfde Wetboek (1)

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

De Kamers hebben aangenomen en Wij bekrachtigen hetgeen volgt :

Artikel 1. Deze wet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 78 van de Grondwet.

Art. 2. In artikel 27, tweede lid, van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, ingevoegd bij de wet van 7 april 1995 en gewijzigd bij de wet van 4 mei 1999, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. de bepaling onder 5° wordt vervangen als volgt :

    5° de vergoedingen van de leden van de Kamer van volksvertegenwoordigers, de Senaat, de Raden en het Europees Parlement, alsmede de vergoedingen voor de uitoefening van bijzondere functies in die vergaderingen, met uitzondering van de terugbetalingen door de Kamer van volksvertegenwoordigers, de Senaat, de Raden en het Europees Parlement van gedane kosten

    ;

  2. er wordt een 6° ingevoegd, luidende :

    6° de vergoedingen van de leden van de provincieraden.

    Art. 3. In artikel 53, 17°, van hetzelfde Wetboek, ingevoegd bij de wet van 7 april 1995, worden de woorden « de Raden en het Europees Parlement » vervangen door de woorden « de Raden, het Europees Parlement en de bestendige deputatie ».

    Art. 4. Artikel 2 heeft uitwerking met ingang van 20 oktober 2000.

    Artikel 3 is van toepassing vanaf aanslagjaar 2002.

    Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met 's Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt.

    Gegeven te Brussel, 7 maart 2002.

    ALBERT

    Van Koningswege :

    De Minister van Financiën,

    D. REYNDERS

    Met 's...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT