Protocol tot wijziging van de Benelux-Overeenkomst op het gebied van de jacht en de vogelbescherming, gedaan te Brussel op 17 februari 2016, de 22 octobre 2021

Art. 1. In de Overeenkomst wordt een artikel 12bis toegevoegd, dat als volgt luidt:

"Artikel 12bis

Deze Overeenkomst is uitsluitend van toepassing in het kader van de uitoefening van de jacht en geldt niet voor de bestrijding van de in artikel 1 bedoelde wildsoorten, die ter voorkoming of beperking van belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, visserij, wateren of allerhande eigendommen, in het belang van de bescherming van de wilde flora en fauna en van de instandhouding van de natuurlijke habitats, dan wel in het belang van de volksgezondheid, de openbare veiligheid of de veiligheid van het luchtverkeer of om andere dwingende redenen van groot openbaar belang door de Overeenkomstsluitende Partijen wordt toegestaan."

Art. 2.

  1. In artikel 1, eerste lid, artikel 2, artikel 4, vijfde lid, artikel 7, artikel 8, eerste lid, en in artikel 13, eerste lid, van de Overeenkomst wordt het woord "drie" geschrapt.

  2. In de artikelen 3 en 12 van de Overeenkomst worden de woorden "drie landen" vervangen door de woorden "Overeenkomstsluitende Partijen". In artikel 12 wordt voorts het bezittelijk voornaamwoord "zijn" vervangen door het woord "haar".

  3. In artikel 1, eerste lid, in de artikelen 3 en 5, en in de eerste zinsnede van artikel 8, eerste lid, van de Overeenkomst worden de woorden "of gewestelijke" toegevoegd na het woord "nationale".

  4. In de laatste zinsnede van artikel 8, eerste lid, van de Overeenkomst worden de woorden "bevoegde nationale autoriteiten" vervangen door de woorden "bevoegde autoriteiten".

    Art. 3.

  5. In artikel 1, derde lid, van de Overeenkomst worden de woorden "Het krachtens artikel 15 van het Verdrag tot instelling van de Benelux Economische Unie ingestelde Comité van Ministers" vervangen door de woorden "Het in artikel 5, onder a), van het Verdrag tot instelling van de Benelux Unie bedoelde Comité van Ministers".

  6. In artikel 1, derde lid, in artikel 4, vierde lid, onder a), in artikel 7, in artikel 11 en in artikel 13, eerste lid, van de Overeenkomst, worden de woorden "artikel 19 a) van het Unieverdrag" vervangen door de woorden "artikel 6, tweede lid, onder a), van het Verdrag tot instelling van de Benelux Unie"

  7. In artikel 16, derde lid, van de Overeenkomst worden de woorden "Verdrag tot instelling van de Benelux Economische Unie" vervangen door de woorden "Verdrag tot instelling van de Benelux Unie".

    Art. 4.

  8. De secretaris-generaal van de Benelux Unie is depositaris van dit Protocol, waarvan hij een eensluidend...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT