Besluit van de Regering van de Franse Gemeenschap houdende toepassing van artikel 49 van het decreet van 24 juli 1997 dat de prioritaire taken bepaalt van het basisonderwijs en van het secundair onderwijs en de structuren organiseert die het mogelijk maken ze uit te voeren, voor het schooljaar 2000-2001 (VERTALING)., de 24 août 2000

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op het onderwijs met beperkt leerplan dat verstrekt wordt op basis van 600 lestijden van 50 minuten verdeeld over veertig weken per jaar voor de regelmatige leerlingen ingeschreven voor de studierichtingen die overeenstemmen met de gegroepeerde basisopties van het geactualiseerd repertorium, en dat ingericht is in de zetelinrichtingen van een Centrum voor alternerend onderwijs en vorming of in de meewerkende inrichtingen.

Art. 2. De hogere cyclus van het onderwijs met beperkt leerplan ingericht overeenkomstig de bepalingen van artikel 1 wordt hierna " alternerend onderwijs " genoemd.

Dit onderwijs omvat, enerzijds, de eerste en derde studiejaren van het hoger secundair niveau van het beroepssecundair onderwijs met beperkt leerplan respectief genoemd vijfde beroepsjaar in alternerend onderwijs en zesde beroepsjaar in alternerend onderwijs, en anderzijds, de volgende zevende jaren :

  1. een zevende jaar alternerend technisch kwalificatieonderwijs, met minstens vier lestijden per week besteed aan de algemene opleiding met inbegrip van de persoonlijke en maatschappelijke opleiding, en desnoods de opleiding tot communicatie in een vreemde taal;

  2. een zevende A beroepsjaar alternerend onderwijs;

  3. een zevende B beroepsjaar alternerend onderwijs, met minstens tien lestijden besteed aan de algemene opleiding met inbegrip van de persoonlijke en maatschappelijke opleiding, en desnoods de opleiding tot communicatie in een vreemde taal.

    Art. 3. Wat de algemene opleiding betreft, met inbegrip van de persoonlijke en maatschappelijke opleiding, worden bedoeld :

  4. in het door de Franse Gemeenschap ingericht onderwijs : de cursussen Frans, geschiedenis en aardrijkskunde;

  5. in het door de Franse Gemeenschap gesubsidieerd onderwijs : de cursussen Frans, actualiteit, menselijke, maatschappelijke en gezinsopleiding en de cursussen menswetenschappen.

    Voor alle inrichtingen wordt ook de cursus wiskunde verplicht telkens dit vak opgelegd is door de gegroepeerde optie met volledig leerplan overeenstemmend met het gekozen opleidingsprofiel in het alternerend onderwijs.

    De doelstelling een gelijk niveau te bereiken impliceert niet dat de cursussen van het onderwijs met volledig leerplan gereproduceerd moeten worden. De cursussen van de algemene opleiding, met inbegrip van de maatschappelijke en persoonlijke opleiding, en de cursussen ter voorbereiding van het uitoefenen van een beroep zullen enkel op een geïntegreerde wijze verstrekt kunnen worden, om de ervaring opgedaan door de jongere in de bedrijfswereld te waarderen.

    Art. 4. Het zevende jaar alternerend technisch kwalificatieonderwijs en het zevende A beroepsjaar alternerend onderwijs bedoeld bij artikel 2, 1° en 2°, worden bekrachtigd met een kwalificatiegetuigschrift.

    Het zevende B beroepsjaar alternerend onderwijs bedoeld bij artikel 2, 3°, wordt bekrachtigd met een kwalificatiegetuigschrift en met een homologeerbaar hoger secundair onderwijs getuigschrift.

    Art. 5. Toegelaten wordt de opleidingsprofielen in te richten in de vorm van een alternerend onderwijs mits akkoord van de Minister die belast is met het secundair onderwijs, op voorwaarde dat de keuze binnen de perken van de opties opgenomen in de bijlage bij dit besluit blijft en na advies van de Overlegcomités opgericht bij het besluit van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT