3 JUNI 2002. - Ministerieel besluit genomen in uitvoering van het koninklijk besluit van 3 juni 2002 tot vaststelling van de aanvullende personeelsformatie bij de personeelsformatie van het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu tot uitvoering van de overgangsbepalingen van de wet van 20 februari 1990 betreffende het personeel van de overheidsbesturen en van sommige instellingen van openbaar nut

De Minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, de Minister van Sociale Zaken en de Minister van Maatschappelijke Integratie,

Gelet op het koninklijk besluit van 3 juni 2002 tot vaststelling van de aanvullende personeelsformatie bij de personeelsformatie van het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu tot uitvoering van de overgangsbepalingen van de wet van 20 februari 1990 betreffende het personeel van de overheidsbesturen en van sommige instellingen van openbaar nut;

Gelet op het met redenen omkleed advies van 24 januari 2002 uitgebracht door het basisoverlegcomité van Sector XII « Sociale Zaken »;

Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 14 december 2001;

Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Begroting van 18 februari 2002;

Gelet op de akkoordbevinding van de Minister van Ambtenarenzaken van 28 januari 2002,

Besluiten :

Artikel 1. De betrekkingen opgenomen in artikel 1 van het koninklijk besluit van 3 juni 2002 tot vaststelling van de aanvullende personeelsformatie bij de personeelsformatie van het Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu tot uitvoering van de overgangsbepalingen van de wet van 20 februari 1990 betreffende het personeel van de overheidsbesturen en van sommige instellingen van openbaar nut worden onderverdeeld als volgt :

Administratief personeel

22 % van de betrekkingen van klerk worden bezoldigd in de weddenschaal 30 F.

28 % van de betrekkingen van klerk worden bezoldigd in de weddenschaal 30 H.

10 % van de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT