Organisatie van uw werkplek

AuteurRuth Boel
Pages21-25

Page 21

[VEA LAS IMÁGENES EN EL PDF ADJUNTO]

Als u eerlijk bent tegenover uzelf, aan welk bureau zou u dan het liefst werken?

Page 22

1. Waarom zou u uw werkplek organiseren?

Normaal spendeert u meer dan de helft van uw dag aan uw werk, sommige ondernemers werken 12 uur per dag en meer. Is het dan niet fijn om die tijd aangenaam door te brengen? Of u nu heel de dag op de baan bent met uw (bestel)wagen of u bent heel de dag in de weer in uw magazijn of winkel of in uw kantoor; zorg dat uw werkomgeving u een aangenaam gevoel geeft. Rommel en wanorde in uw omgeving zorgen voor stress en wanorde in uw hoofd.

2. Wat kan u organiseren in uw werkplek?

Ik noem het bewust een “werkplek” omdat de benaming “kantoor” heel relatief is. Voor een immobiliënmakelaar zal het kantoor belangrijker zijn qua vormgeving dan bv. voor een elektricien die de hele dag met zijn bestelwagen onderweg is.

In elk bedrijf worden talloze papieren verwerkt; dus u zou toch minstens moeten kunnen beschikken over een aparte tafel/apart bureel en een stoel waar u de administratie kan doen. Kwalitatieve bureelmeubelen kunnen behoorlijk duur zijn. Er zijn echter ook winkels die tweedehands kantoormeubelen verkopen.

Ergonomische kantoormaterialen

Spendeert u veel uren aan uw bureau, dan kan u allerlei ergonomische kantoormaterialen gebruiken. Dit zijn producten die het werk in uw kantoor vergemakkelijken of er voor zorgen dat u comfortabel kan werken. Er bestaan tal van producten; ik beschrijf hieronder de meest voorkomende.

Muismat en gel-polssteun [VEA IMAGEN EN BIJLAGEN]

Als u veel met de computer werkt, kan u last krijgen van ontstekingen aan uw polsgewrichten. Om dit te voorkomen, kan u gel-steunen gebruiken. Uw pols rust dan op de gel-mat terwijl u werkt, i.p.v. dat u de hele tijd uw polsen moet opheffen.

Page 23

Voetensteun [VEA IMAGEN EN BIJLAGEN]

Voor een ideale, ontspannen zithouding is een voetensteun van groot belang. Door uw voeten op een hoger, schuin niveau te plaatsen, kantelt u uw bekken en daardoor zit u met een rechte rug op uw stoel.

Bureau-arm voor computerscherm of klavier [VEA IMAGEN EN BIJLAGEN]

Als u in uw kantoor plaats wil winnen, kan u een computerarm installeren. Op die arm plaatst u uw scherm en/of uw klavier. Heeft u de PC niet nodig, dan kan u de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT