Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 mei 1928 betreffende het organiek reglement van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika., de 8 avril 2002

Artikel 1. Het opschrift van het koninklijk besluit van 18 mei 1928 houdende organiek reglement tot inrichting van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, wordt vervangen door het volgende opschrift :

" Koninklijk besluit houdende oprichting als wetenschappelijke instelling van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. "

Art. 2. Artikel 1 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij de koninklijke besluiten van 10 maart 1952 en 23 augustus 1960 en dat artikel 2 wordt, wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 2. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is een federale wetenschappelijke instelling die ressorteert onder de Minister tot wiens bevoegdheid het Wetenschapsbeleid behoort. "

Art. 3. Artikel 3 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 3. ß 1. Het Museum moet een wereldcentrum zijn voor onderzoek en de verspreiding van kennis inzake het verleden en heden van samenlevingen en natuurlijke milieus in Afrika, met de nadruk op Midden-Afrika, om zo een beter begrip en meer interesse daaromtrent te creÎren bij het grote publiek en de wetenschappelijke wereld, en om, door middel van samenwerkingsverbanden, wezenlijk bij te dragen tot de duurzame ontwikkeling ervan.

ß 2. Ter fine zoals bepaald in ß 1, heeft het Museum met name als opdracht :

- de verwerving en de bewaring van werken van museaal en wetenschappelijk belang;

- de voorstelling en de valorisatie voor het publiek van een keuze van zijn collecties. "

Art. 4. Artikel 4 van hetzelfde besluit wordt vervangen door de volgende bepaling :

" Art. 4. Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika moet een digitaliseringsplan opstellen dat terzelfder tijd betrekking heeft op de samenstellende delen van het patrimonium, te weten de digitalisering van de collecties, de documenten en de databanken, en de informatiesystemen met betrekking tot het patrimonium door de ontwikkeling van de elektronische informatie on line en off line. "

Art. 5. Artikelen 5 tot 23 van hetzelfde besluit worden opgeheven.

Art. 6. Het koninklijk besluit van 15 april 1937 tot bepaling van de zitpenningen van de leden van de toezichtscommissie van het Museum van Belgisch Kongo wordt opgeheven.

Art. 7. Dit besluit treedt in werking de dag waarop het in het Belgisch Staatsblad wordt bekendgemaakt.

Art. 8. Onze Minister van Wetenschappelijk Onderzoek is belast met de uitvoering van dit besluit.

Gegeven te Brussel, 8 april 2002.

ALBERT

Van Koningswege :

De Minister van Wetenschappelijk Onderzoek,

Ch. PICQUE.

Aanhef

ALBERT II, Koning der Belgen,

Aan allen die nu...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT