Ordonnantie tot wijziging van de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende de erkenning, de programmatie en de erkenningsprocedures van de ziekenhuizen, vormen van samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen of ziekenhuisactiviteiten, om de samenwerking mogelijk te maken tussen ziekenhuizen waarbij een publiekrechtelijke rechtspersoon betrokken is zoals bedoeld in hoofdstuk XIIbis van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, de 22 octobre 2020

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 135 van de Grondwet.

Art. 2. In het opschrift van de ordonnantie van 4 april 2019 betreffende de erkenning, de programmatie en de erkenningsprocedures van de ziekenhuizen, vormen van samenwerkingsverbanden tussen ziekenhuizen of ziekenhuisactiviteiten, worden de woorden " de oprichting, " ingevoegd tussen het woord " betreffende " en de woorden " de erkenning ".

Art. 3. In dezelfde ordonnantie wordt een artikel 2/1 ingevoegd, luidend als volgt :

" Art. 2/1. De definities bedoeld in artikel 135/1 van hoofdstuk XIIbis van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn zijn van toepassing op deze ordonnantie. ".

Art. 4. In dezelfde ordonnantie wordt een hoofdstuk I/1 ingevoegd, met als opschrift " Oprichting van een locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk ".

Art. 5. In hoofdstuk I/1, ingevoegd bij artikel 4, wordt een artikel 2/2 ingevoegd, luidend als volgt :

" Art. 2/2. Een lokale vereniging of een ziekenhuis-vzw kan een locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk oprichten met een of meer andere lokale verenigingen en/of ziekenhuis-vzw's en/of een of meer privaatrechtelijke rechtspersonen die een of meer ziekenhuizen beheren. ".

Art. 6. In hoofdstuk I/1, ingevoegd bij artikel 4, wordt een artikel 2/3 ingevoegd, luidend als volgt :

" Art. 2/3. § 1. Wanneer een locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk wordt opgericht tussen een of meer lokale verenigingen en/of ziekenhuis-vzw's en ten minste één privaatrechtelijke rechtspersoon die een of meer ziekenhuizen beheert, neemt het de vorm aan van een vzw.

Onverminderd artikel 2/1 zijn de hoofdstukken XII en XIIbis van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn niet van toepassing op het locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk bedoeld in het eerste lid.

§ 2. Wanneer een locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk tussen uitsluitend lokale verenigingen wordt opgericht, neemt het de vorm aan van een vereniging opgericht overeenkomstig de bepalingen van hoofdstuk XII van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

Het hoofdstuk XIIbis van de organieke wet van 8...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT