Ordonnantie houdende wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn teneinde vergaderingen op afstand van het vast bureau, de raad voor maatschappelijk welzijn en van de bijzondere comités mogelijk te maken, de 29 octobre 2020

Artikel 1. Deze ordonnantie regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 135 van de Grondwet.

Art. 2. Paragraaf 2 van artikel 28 van de Organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn wordt aangevuld met een lid dat als volgt luidt :

" Aan de vereiste van een handtekening wordt voldaan door het gebruik van een elektronische procedure die de authenticiteit en de integriteit van de gegevens waarborgt. Het Verenigd College kan de eigenschappen van deze elektronische handtekening nader bepalen. ".

Art. 3. Artikel 29 van dezelfde wet, wordt aangevuld met een zesde lid, luidend :

" In geval van overmacht of in maximum 20 procent per jaar van de vergaderingen van de raad kunnen de vergaderingen worden gehouden op afstand door middel van teleconferentie of videoconferentie met behulp van telecommunicatietechnieken die de aan de vergadering deelnemende leden toelaten elkaar simultaan te horen en simultaan met elkaar overleg te plegen. De beslotenheid van de vergadering moet verzekerd worden. De voorwaarden en modaliteiten hiervan worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement. In de notulen van de vergadering wordt vermeld of de vergadering op afstand is gehouden. ".

Art. 4. In artikel 30 van dezelfde wet wordt er tussen het derde en het vierde lid een lid ingevoegd dat luidt als volgt :

" Wanneer de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn op afstand plaatsvindt, in uitvoering van artikel 29, zesde lid, worden de uitnodiging alsook alle documenten met betrekking tot de agendapunten uitsluitend op elektronische wijze aan de betrokken leden meegedeeld. ".

Art. 5. Artikel 33, § 2, van dezelfde wet, wordt aangevuld met een lid, luidend :

" Wanneer de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn op afstand plaatsvindt, met toepassing van artikel 29, zesde lid, wordt het geheime karakter van de stemming verzekerd door het verzenden, door elk lid, van een individuele e-mail aan de secretaris-generaal, die de stemmen telt en het resultaat vermeldt in de notulen van de vergadering, met behoud van de anonimiteit van de stemmers. ".

Art. 6. In artikel 35 van dezelfde wet wordt, tussen het eerste en tweede lid, een lid ingevoegd, luidend als volgt :

" In geval van overmacht of in maximum 20 procent van de gevallen, kunnen de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT