Ontwerp van besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie houdende de oprichting van een basisoverlegcomité voor de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, de 7 mars 2019

Artikel 1. In het gebied van Sectorcomité XV wordt een Basisoverlegcomité opgericht waarvan het gebied bestaat uit het personeel van de bicommunautaire Dienst voor Gezondheid, Bijstand aan Personen en Gezinsbijslag, hierna "de Dienst" genoemd.

Art. 2. De afvaardiging van de overheid binnen het Basisoverlegcomité bestaat uit :

  1. de leidend ambtenaar van de Dienst, die het voorzitterschap waarneemt;

  2. de adjunct-leidend ambtenaar van de Dienst, die het voorzitterschap waarneemt wanneer de leidend ambtenaar verhinderd is;

  3. minimum twee personeelsleden van de Dienst die minstens over de graad A3 beschikken en die worden aangeduid door het Algemeen Beheerscomité van Iriscare.

Het Algemeen Beheerscomité van de Dienst wijst een plaatsvervangend lid aan voor elk werkend lid dat de overheid vertegenwoordigt.

De helft van de personeelsleden bedoeld in het eerste lid, 3°, evenals de helft van hun plaatsvervangers, behoren tot een andere taalrol dan de andere helft.

Art. 3. De afvaardiging van de representatieve vakorganisaties is samengesteld overeenkomstig artikel 43 van het koninklijk besluit van 28 september 1984 tot uitvoering van de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel.

Art. 4. Elke afvaardiging kan zich laten bijstaan door technici die uitleg kunnen verschaffen over bijzondere vraagstukken.

Art. 5. Het Basisoverlegcomité stelt zijn huishoudelijk reglement op.

Art. 6. De voorzitter duidt de dienst aan die verantwoordelijk is voor het secretariaat van het Comité.

Art. 7. Het Basisoverlegcomité komt minstens één keer per kwartaal samen.

Het vergadert echter telkens wanneer dat vereist is voor het uitoefenen van zijn opdrachten.

De voorzitter roept het Basisoverlegcomité samen, stelt de agenda op en legt de data van de vergaderingen vast.

Art. 8. In afwijking van artikel 2, 3°, en in afwachting van hun overdracht naar de Dienst, kunnen personeelsleden van FAMIFED zetelen in het Basisoverlegcomité van de Dienst.

Art. 9. Dit besluit treedt in werking op de dag van zijn publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Art. 10. De Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het Openbaar Ambt, worden belast met de uitvoering van dit...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT