Omzendbrief van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 9 februari 2023 betreffende de interpretatie van artikel 211 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de gewestelijke overheidsdiensten van Brussel en van artikel 204 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de 17 février 2023

Artikel M.

Aan de verschillende gewestelijke instellingen die vallen onder het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de gewestelijke overheidsdiensten van Brussel en onder het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Geachte collega's,

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

  1. Regelgeving

    Het gebruik van de mannelijke vorm heeft uitsluitend als doel de tekst leesbaarder te maken.

    Artikel 211 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de gewestelijke overheidsdiensten van Brussel en artikel 204 van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2018 houdende het administratief statuut en de bezoldigingsregeling van de ambtenaren van de instellingen van openbaar nut van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met betrekking tot het verlof om medische of humanitaire redenen, bepalen dat de ambtenaar op zijn verzoek een dienstvrijstelling kan krijgen om naar medische onderzoeken te gaan bij een specialist die niet buiten de diensturen kunnen plaatsvinden.

    De aanvraag moet gestaafd worden door een getuigschrift voor verstrekte hulp.

  2. Verduidelijking van de begrippen "medisch onderzoek" en "specialist"

    2.1. Het medisch onderzoek in de zin van de artikelen 204 en 211 van de statuten van 21 maart 2018 is een diagnostische procedure die wordt uitgevoerd omwille van gezondheidsredenen. Het medisch onderzoek maakt het mogelijk om de ontwikkeling van een ziekte vast te stellen, te bevestigen of te ontkennen en de progressie, regressie of genezing ervan te beoordelen.

    2.2. Het begrip "specialist" zoals bedoeld in de artikelen 204 en 211 van de statuten van 21 maart 2018 slaat uitsluitend op de "arts-specialisten".

    Een arts-specialist is een arts die gespecialiseerd is een bepaald domein van de geneeskunde. De patiënt raadpleegt de arts-specialist wanneer hij een gezondheidsprobleem heeft dat specifieke zorg vereist. Vaak is het de huisarts die de patiënt naar een arts-specialist doorverwijst.

    In België zijn er 51 beroepstitels van specialisten erkend:

    * Acute geneeskunde

    * Algemene heelkunde

    * Anesthesie

    * Arbeidsgeneeskunde

    * Beheer...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT