Omzendbrief nr. 703. - Tijdelijke aanpassing van de richtlijnen inzake het geneeskundig getuigschrift voor de personeelsleden van het federaal administratief openbaar ambt - verlenging van de geldigheidsduur voor de toekenning van een dienstvrijstelling op basis van het attest van de Self Assessment Testing Tool, de 15 février 2022

Artikel M.

Aan de federale overheidsdiensten en de diensten die ervan afhangen, het Ministerie van Defensie en de instellingen van openbaar nut die behoren tot het federaal administratief openbaar ambt zoals bepaald in artikel 1 van de wet van 22 juli 1993 houdende bepaalde maatregelen inzake ambtenarenzaken.

Geachte collega's,

Geachte mevrouw,

Geachte heer,

Overwegende dat men de huisartsen wenst te ontlasten door gebruik te maken van een eenvoudig, éénvormig attest voor arbeidsongeschiktheid bij een telefonische consultatie voor alle openbare werkgevers gezien de huidige stand van de coronapandemie.

  1. Tijdelijke aanpassingen van de richtlijnen rond

    het toezicht op de afwezigheden wegens ziekte

    Het tijdelijk model van `GETUIGSCHRIFT VAN ARBEIDSONGESCHIKTHEID wegens COVID-19' zoals dit als bijlage bij deze omzendbrief wordt gevoegd is van toepassing wanneer een huisarts na een telefonische consultatie acht dat de patiënt arbeidsongeschikt is wegens het COVID-19-virus.

    Dit getuigschrift moet niet worden ondertekend door de huisarts, maar dient eenvoudig via mail te worden verstuurd door het personeelslid naar het Bestuur van de medische expertise (Medex) op dit mailadres: attesten.certificats@health.fgov.be.

    Deze regeling is niet van toepassing op de personeelsleden die een andere aandoening hebben dan COVID-19. Zij dienen het bestaande geneeskundig getuigschrift te gebruiken.

    Bovendien is deze regeling niet van toepassing indien een personeelslid positief test op het COVID-19-virus en arbeidsgeschikt is. Dit wordt gelijkgesteld met quarantaine (zie omzendbrief nr. 685bis). In dit geval kan het personeelslid dat kan telewerken het telewerk verderzetten.

    Tot slot is deze regeling ook niet van toepassing op de personeelsleden die via de Self Assessment Testing Tool verklaren bepaalde milde symptomen te vertonen en die op basis van deze verklaring en de analyse door de Self Assessment Testing Tool het advies krijgen zich te laten testen op het COVID-19-virus. Voor hen blijven de richtlijnen van de omzendbrief nr.699 van 15 december 2021 van toepassing.

    Deze tijdelijke aanpassing van het geneeskundig getuigschrift is van toepassing voor de periode van 1 februari tot 31 maart 2022.

  2. Verlenging van de richtlijnen rond dienstvrijstelling voor de personeelsleden die via de Self Assessment Testing Tool verklaren bepaalde milde symptomen te vertonen

    Oorspronkelijk was voorzien dat het eerste punt van omzendbrief nr.699 van 15 december 2021 -...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT