Ministerieel besluit voor de toepassing van artikel 3 van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de broeikasgasintensiteit van transportenergie, de 23 janvier 2019

Artikel 1. Jaarlijkse rapportage

Met het oog op de toepassing van artikel 3, § 1, zesde lid, van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de jaarlijkse broeikasgasemissies door transportenergie maakt de leverancier van transportbrandstoffen, en desgevallend de leverancier van elektriciteit voor wegvoertuigen, gebruik van het model van rapportage dat beschikbaar is bij de bevoegde overheid.

Art. 2. Reductie van de broeikasgasintensiteit door het gebruik van elektriciteit als transportenergie

Met het oog op de toepassing van artikel 3, § 1, tweede lid, van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de jaarlijkse broeikasgasemissies door transportenergie dient de tot verbruik uitgeslagen hoeveelheid elektriciteit aangetoond te worden aan de hand van een eenduidig bewijs van de hoeveelheid elektriciteit die gebruikt werd om deze voertuigen op te laden. Het eenduidig bewijs omvat minstens de identificatie van het laadpunt samen met de geleverde volumes op dat laadpunt.

Art. 3. Overdrachts- en ontvangstverklaring van emissiereducties

Met het oog op de toepassing van artikel 3, § 3, tweede lid, van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de jaarlijkse broeikasgasemissies door transportenergie maakt de leverancier gebruik van het model van bewijs van overdracht en ontvangst van VER's (verworven emissiereducties) en OER's (overgedragen emissiereducties) dat beschikbaar is bij de bevoegde overheid.

Art. 4. Bewijs van overdracht van gecertificeerde stroomopwaartse broeikasgasemissiereductie's (GSER's)

Met het oog op de toepassing van artikel 3, § 4, tweede lid, van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de jaarlijkse broeikasgasemissies door transportenergie maakt de leverancier gebruik van het model van bewijs van overdracht van GSER's dat beschikbaar is bij de bevoegde overheid.

De leverancier bezorgt het bewijs van overdracht van GSER's aan de bevoegde overheid.

Art. 5..

§ 1. Met het oog op de rapportage volgens artikel 3, § 1, derde lid, 2°, van het koninklijk besluit van 29 juni 2018 tot vermindering van de jaarlijkse broeikasgasemissies door transportenergie dient de leverancier uiterlijk op 1 februari 2021 per aangetekend schrijven bij de bevoegde overheid een aanvraag in tot attestering van de duurzaamheid van de GSER's.

De aanvrager bezorgt zijn aanvraag vergezeld van de duurzaamheidsanalyse aan de bevoegde overheid.

Het model voor de duurzaamheidsanalyse is...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT