Ministerieel besluit tot wijziging van hoofdstuk 'F. Heelkunde op de thorax en cardiologie' van de lijst en van de nominatieve lijsten, gevoegd als bijlagen 1 en 2 bij het koninklijk besluit van 25 juni 2014 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van implantaten en invasieve medische hulpmiddelen, de 4 octobre 2022

Artikel 1. In het hoofdstuk "F. Heelkunde op de thorax en cardiologie" van de Lijst, gevoegd als bijlage 1 bij het koninklijk besluit van 25 juni 2014 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van implantaten en invasieve medische hulpmiddelen, laatstelijk gewijzigd bij het ministerieel besluit van 13 september 2022, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. aan punt "F.1.9 Sluiten van ductus arteriosus, foramen ovale, voorkamerseptumdefect of kamerseptumdefect en andere al dan niet congenitale misvormingen" worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    1. de verstrekking 180272-180283 en zijn vergoedingsmodaliteiten worden vervangen als volgt:

      "Een of meerdere implanta(a)t(en) voor de percutane sluiting van het linker hartoortje in geval van niet-valvulaire voorkamerfibrillatie, plaatsingssysteem inbegrepen"

      Vergoedingscategorie: I.C.a Nominatieve lijst : 38601
      Vergoedingsbasis
      € 4.650,00
      Veiligheidsgrens (%)
      0,00 %
      Persoonlijk aandeel (%)
      0,00 %
      Maximum prijs € 4.650,00 Veiligheidsgrens (€)
      € 0,00
      Persoonlijk aandeel (€)
      € 0,00
      Vergoedings-bedrag € 4.650,00
      Vergoedingsvoorwaarde: F- § 23'';
    2. de verstrekking 180294-180305 en zijn vergoedingsmodaliteiten worden geschrapt;

  2. de vergoedingsvoorwaarde F- § 23 wordt vervangen als volgt:

    "F- § 23

    Gelinkte prestaties

    180272-180283

    Teneinde een tegemoetkoming van de verplichte verzekering te kunnen genieten voor de verstrekkingen betreffende de hulpmiddelen voor de percutane sluiting van het linker hartoortje in geval van niet-valvulaire voorkamerfibrillatie moet aan volgende voorwaarden worden voldaan:

    1. Criteria betreffende de verplegingsinrichting

      1.1. De verstrekking 180272-180283 kan enkel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de verplichte verzekering indien ze is uitgevoerd in een verplegingsinrichting die aan de volgende criteria voldoet:

      1. De verplegingsinrichting beschikt over de door de bevoegde overheid verleende erkenning voor het volledige zorgprogramma "cardiale pathologie B".

      2. het multidisciplinair overleg betreffende de indicatiestelling en de ingreep voor een specifieke rechthebbende wordt uitgevoerd binnen de toegetreden verplegingsinrichting, door een multidisciplinair team dat bestaat uit minstens de volgende vier of, in voorkomend geval, vijf artsen-specialisten:

        - 1 interventionele cardioloog

        EN

        - 1...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT