Ministerieel besluit tot wijziging van de artikelen 34, 35, 36, 37 en 38 van het ministerieel besluit van 26 november 1991 houdende toepassingsregelen van de werkloosheidsreglementering, de 9 septembre 2022

Artikel 1. Artikel 34 van het ministerieel besluit van 26 november 1991 houdende de toepassingsregelen van de werkloosheidsreglementering, laatst gewijzigd door het ministerieel besluit van 5 maart 2006, wordt vervangen als volgt :

"De werknemer die tijdelijk werkloos wordt in toepassing van artikelen 26, 51 en 77/4 van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten, en voor zover de tijdelijke werkloosheid niet het gevolg is van de schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst wegens overmacht die veroorzaakt wordt door de arbeidsongeschiktheid van de werknemer, moet na de eerste drie maanden ingeschreven zijn bij de bevoegde gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling.

Een periode van volledige werkhervatting gedurende twee opeenvolgende weken stuit de voormelde periode van drie maanden".

Art. 2. Artikel 35 van hetzelfde ministerieel besluit wordt vervangen als volgt :

"De tijdelijk werkloze die in toepassing van artikel 34 ingeschreven moet zijn als werkzoekende is ertoe gehouden actief mee te werken met de gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling in het kader van een hem voorgesteld traject met het oog op een betere inschakeling op de arbeidsmarkt".

Art. 3. In artikel 36, eerste lid, van hetzelfde ministerieel besluit wordt tussen de woorden "De" en "werkloze" het woord "volledig" ingevoegd.

Art. 4. In artikel 37 van hetzelfde ministerieel besluit wordt het tweede lid geschrapt.

Art. 5. In artikel 38 van hetzelfde ministerieel besluit, laatst gewijzigd door het ministerieel besluit van 5 maart 2006, worden de volgende wijzigingen aangebracht :

  1. in het eerste lid wordt tussen de woorden "De" en "werkloze" het woord "volledig" ingevoegd;

  2. in het eerste lid, 1°, worden de woorden "of vanaf de dag volgend op de eerste drie maanden van werkloosheid in het geval bedoeld in artikel 34," geschrapt.

Art. 6. Dit besluit heeft uitwerking met ingang van 1 september 2022 en heeft betrekking op de tijdelijke werkloosheid gelegen na 31 augustus...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT