Ministerieel besluit tot wijziging van hoofdstuk 'E. Heelkunde op het abdomen en pathologie van het spijsverteringsstelsel' van de lijst, gevoegd als bijlage 1 bij het koninklijk besluit van 25 juni 2014 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van implantaten en invasieve medische hulpmiddelen, de 24 août 2021

Artikel 1. In het hoofdstuk "E. Heelkunde op het abdomen en pathologie van het spijsverteringsstelsel" van de Lijst, gevoegd als bijlage 1 bij het koninklijk besluit van 25 juni 2014 tot vaststelling van de procedures, termijnen en voorwaarden inzake de tegemoetkoming van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen in de kosten van implantaten en invasieve medische hulpmiddelen, laatstelijk gewijzigd bij het ministerieel besluit van 9 juli 2021, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. in het opschrift "E.5.4 Detoxificatie dialyse bij leverpathologie" wordt de vergoedingscategorie van de verstrekking 172314-172325 vervangen als volgt:

    "Vergoedingscategorie : II.D.a";

  2. de vergoedingsvoorwaarde E § -09 wordt vervangen als volgt:

    "E- § 09

    Gelinkte prestaties

    172314-172325

    Teneinde een tegemoetkoming van de verplichte verzekering te kunnen genieten voor de verstrekkingen betreffende het gebruiksmateriaal voor het uitvoeren van een detoxificatie dialyse bij leverpathologie moet aan volgende voorwaarden worden voldaan:

    1. Criteria betreffende de verplegingsinrichting

      De verstrekking 172314-172325 kan enkel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de verplichte verzekering indien ze is uitgevoerd in een verplegingsinrichting die aan de volgende criteria voldoet:

      1.1. De verplegingsinrichting beschikt over een door de bevoegde overheid erkend dialysecentrum alsook over een transplantatiecentrum dat erkend is als medische dienst conform de bepalingen van het KB van 23/06/2003 houdende de vaststelling van de normen waaraan een transplantatiecentrum moet voldoen om te worden erkend als medische dienst zoals bedoeld in artikel 44 van de gecoördineerde Ziekenhuiswet.

      1.2. De leverdialyse mag enkel in een universitair ziekenhuis met expertise in dit domein uitgevoerd worden.

    2. Criteria betreffende de rechthebbende

      De verstrekking 172314-172325 kan enkel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de verplichte verzekering indien de rechthebbende aan de volgende criteria voldoet:

      De rechthebbende heeft een ernstig gecompliceerd leverlijden dat tot één van de volgende categorieën behoort:

      1. Acute-on-chronic liver failure (ACLF) graad ≥2 volgens de CLIF-C ACLF score

        EN

        de rechthebbende beantwoordt aan de criteria voor een transplantatie en staat op de wachtlijst voor een levertransplantatie.

      2. "Primary non-function" na levertransplantatie

    3. Criteria betreffende het hulpmiddel

      Niet van toepassing.

    4. ...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT