Ministerieel besluit tot wijziging van artikel 18 van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 maart 2016 tot vaststelling van de voorwaarden en de regels voor de toekenning van subsidies voor activiteiten ter bevordering van het internationaal ondernemen, de 10 avril 2021

Artikel 1. Artikel 18 van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 maart 2016 tot vaststelling van de voorwaarden en de regels voor de toekenning van subsidies voor activiteiten ter bevordering van het internationaal ondernemen wordt vervangen door wat volgt :

"Art. 18. De subsidie bestaat uit een forfaitaire bijdrage van 3000 euro per dossier. Voor de eerste vier dossiers van een onderneming die het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen conform artikel 5 goedkeurt, bedraagt de forfaitaire bijdrage 4500 euro.

Alleen ondernemingen die externe facturen kunnen voorleggen voor de ontwikkeling en eventueel de bijbehorende vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie voor minstens de helft van het subsidiebedrag, exclusief btw, kunnen voor de subsidie, vermeld in het eerste lid, in aanmerking komen.".

Art. 2. Dit besluit treedt in werking op 15 mei 2021.

Artikel 18 van het besluit van de Vlaamse Regering van 11 maart 2016 tot vaststelling van de voorwaarden en de regels voor de toekenning van subsidies voor activiteiten ter bevordering van het internationaal ondernemen, zoals van kracht vanaf 15 mei 2021, is van toepassing op alle nieuwe steunaanvragen die vanaf 15 mei 2021 worden ingediend.

Handtekening

Brussel, 10 april 2021.

De Vlaamse minister van Buitenlandse Zaken, Cultuur, ICT en Facilitair Management,

J. JAMBON

Aanhef

Rechtsgronden

Dit besluit is gebaseerd op :

-het decreet van 7 mei 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap "Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen", artikel 6bis, tweede lid, ingevoegd bij het decreet van 28 april 2006;

- het besluit van de Vlaamse Regering van 11 maart 2016 tot vaststelling van de voorwaarden en de regels voor de toekenning van subsidies voor activiteiten ter bevordering van het internationaal ondernemen, artikel 5, vijfde lid.

Vormvereisten

De volgende vormvereisten zijn vervuld :

- De Inspectie van Financiën heeft advies gegeven op 18 maart 2021.

Motivering

Dit besluit is...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT