Ministerieel besluit tot wijziging van het Ministerieel besluit van 4 november 1992 inzake de wapens die behoren tot de reglementaire uitrusting van de ambtenaren van de Administratie der douane en accijnzen en inzake de bijzondere bepalingen betreffende het voorhanden hebben, het bewaren en het dragen van die wapens, de 2 mars 2021

Artikel 1. In de titel van het ministerieel besluit van 4 november 1992 inzake de wapens die behoren tot de reglementaire uitrusting van de ambtenaren van de Administratie der douane en accijnzen en inzake de bijzondere bepalingen betreffende het voorhanden hebben, het bewaren en het dragen van die wapens, worden de woorden "de Administratie der douane en accijnzen" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen".

Art. 2. In artikel 1 van hetzelfde besluit, gewijzigd door artikel 1 van het ministerieel besluit van 29 juni 1999, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

  1. de woorden "de Administratie der douane en accijnzen" worden vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen",

  2. de c) wordt vervangen als volgt: "c) telescopische wapenstok;"

Art. 3. In artikel 2 van hetzelfde besluit, gewijzigd door artikel 2 van het ministerieel besluit van 29 juni 1999, worden de woorden "de Administratie der douane en accijnzen" vervangen door de woorden "de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen".

Art. 4. In artikel 3 van hetzelfde besluit, worden de woorden "De directeur-generaal" vervangen door de woorden "De Administrateur-generaal".

Art. 5. In artikel 4 van hetzelfde besluit, worden de woorden "aan de directeur-generaal" vervangen door de woorden "aan de Administrateur-generaal van de douane en accijnzen".

Art. 6. In artikel 5 van hetzelfde besluit, worden de woorden "de directeur-generaal" vervangen door de woorden "de Administrateur-generaal van de douane en accijnzen".

Art. 7. In artikel 7 van hetzelfde besluit, gewijzigd door artikel 3 van het ministerieel besluit van 29 juni 1999, worden de woorden "de matrak" vervangen door de woorden "de telescopische wapenstok".

Art. 8. In artikel 8, tweede lid van hetzelfde besluit, wordt in de Franstalige tekst het woord "il" vervangen door het woord "ils".

Art. 9. In hetzelfde besluit wordt een artikel 9 ingevoegd, luidende:

"Art. 9. Om toegelaten te worden een vuurwapen en dwangmiddelen (Pepperspray (OC), telescopische wapenstok, handboeien) te dragen, moeten de ambtenaren van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen geslaagd zijn voor de testen georganiseerd op het einde van de opleiding. De inhoud van de opleiding wordt opgenomen in bijlage 1 van dit besluit.".

Art. 10. In hetzelfde besluit wordt een artikel 10 ingevoegd, luidende:

"Art. 10. De opdrachten waarvoor de wapens al dan niet moeten worden gedragen...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT