Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 30 maart 2007 houdende vaststelling van sociale maximumprijzen voor de levering van elektriciteit aan de beschermde residentiële klanten met een laag inkomen of in een kwetsbare situatie, de 3 avril 2020

Artikel 1. In het opschrift van het ministerieel besluit van 30 maart 2007 houdende vaststelling van sociale maximumprijzen voor de levering van elektriciteit aan de beschermde residentiële klanten met een laag inkomen of in een kwetsbare situatie worden de woorden "de beschermde residentiële klanten met een laag inkomen of in een kwetsbare situatie" vervangen door de woorden "beschermde residentiële afnemers".

Art. 2. Artikel 1 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 2. De definities, vervat in artikel 1 van de wet van 29 april 1999 betreffende de organisatie van de elektriciteitsmarkt zijn van toepassing op dit besluit."

Art. 3. In artikel 4 van hetzelfde besluit worden de woorden "aan elke in artikel 2 vermelde residentiële beschermde klant met een laag inkomen of die zich in een kwetsbare situatie bevindt" vervangen door de woorden "aan elke beschermde residentiële afnemer".

Art. 4. In artikel 5 van hetzelfde besluit worden de woorden "residentieel beschermde klant met een laag inkomen of die zich in een kwetsbare situatie bevindt" telkens vervangen door de woorden "beschermde residentiële afnemer".

Art. 5. Artikel 6 van hetzelfde besluit wordt gewijzigd als volgt:

"Art. 6. Het sociaal tarief wordt trimestrieel vastgesteld zoals bepaald in dit besluit en door de Commissie bekendgemaakt op haar website en in het Belgisch Staatsblad. Tegelijkertijd deelt ze dit sociaal tarief mee aan de Minister bevoegd voor Economie en aan de Minister bevoegd voor Energie.

De driemaandelijkse tariefperiodes beginnen telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. De bekendmaking van het sociaal tarief in het Belgisch Staatsblad gebeurt minstens vijftien dagen voor het begin van elke tariefperiode."

Art. 6. Artikel 7 van hetzelfde besluit wordt vervangen als volgt:

"Art. 7. § 1. De energiecomponent van het sociaal tarief in een gegeven kwartaal wordt vastgesteld op grond van het laagste commerciële tarief aangeboden in de maand voorafgaand aan dat kwartaal, voor zover dat tarief wordt aangeboden door een leverancier die minstens sinds twaalf maanden ononderbroken actief is in één van de drie gewesten en die minstens 1% van het marktaandeel in België vertegenwoordigt.

Worden niet in aanmerking genomen:

  1. de punctuele promotionele tarieven, zoals welkomstkortingen of reducties voor het aanbrengen van cliënteel;

  2. de groepsaankopen;

  3. de tarieven die een investering van de eindafnemer vergen, zoals het verwerven van aandelen;

  4. de tarieven...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT