Ministerieel besluit tot wijziging van de regelgeving betreffende het landbouw- en visserijbeleid, de 15 mars 2019

HOOFDSTUK 1. - Wijziging van het ministerieel besluit van 2 juni 2004 tot vaststelling van een technisch controlereglement betreffende het bosbouwkundig teeltmateriaal

Artikel 1. In punt 1.6.7 van de bijlage bij het ministerieel besluit van 2 juni 2004 tot vaststelling van een technisch controlereglement betreffende het bosbouwkundig teeltmateriaal, wordt de zin "Indien voor de douane een bijzonder document vereist is dient dit tijdig aan de entiteit aangevraagd te worden." opgeheven.

HOOFDSTUK 2. - Wijzigingen van het ministerieel besluit van 2 juni 2009 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen in de landbouw die zich op natuurlijke wijze hebben aangepast aan de lokale en regionale omstandigheden en die door genetische erosie worden bedreigd, en voor het in de handel brengen van zaaizaad en pootaardappelen van die landrassen en rassen

Art. 2. In artikel 2, 4°, van het ministerieel besluit van 2 juni 2009 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen in de landbouw die zich op natuurlijke wijze hebben aangepast aan de lokale en regionale omstandigheden en die door genetische erosie worden bedreigd, en voor het in de handel brengen van zaaizaad en pootaardappelen van die landrassen en rassen wordt tussen de zinsnede "omstandigheden," en het woord "die" het woord "en" ingevoegd.

Art. 3. In artikel 8, eerste lid, van hetzelfde besluit wordt de zinsnede "Verordening (EG) nr. 930/2000 van de Commissie van 4 mei 2000 tot vaststelling van nadere bepalingen betreffende de geschiktheid van rasbenamingen voor landbouw- en groentegewassen" vervangen door de zinsnede "Verordening (EG) nr. 637/2009 van de Commissie van 22 juli 2009 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen betreffende de geschiktheid van rasbenamingen voor landbouw- en groentegewassen".

Art. 4. In artikel 10 van hetzelfde besluit worden de woorden "systematisch in stand worden gehouden" vervangen door de woorden "in stand gehouden".

Art. 5. In artikel 11 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° in paragraaf 1 worden de woorden "en pootgoed" opgeheven;

2° in paragraaf 3, eerste lid, worden de woorden "en het pootgoed", het woord "respectievelijk" en de woorden "en gecertificeerd pootgoed" opgeheven.

Art. 6. In artikel 15 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° in paragraaf 3 worden de woorden "en Economische Informatie" opgeheven;

2° in paragraaf 3 worden de woorden "in de interministeriële Conferentie van het landbouwbeleid" opgeheven.

HOOFDSTUK 3. - Wijzigingen van het ministerieel besluit van 22 juni 2009 tot uitvoering van artikelen 7, 9, 10, 11 en 48 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende de biologische productie en de etikettering van biologische producten

Art. 7. In artikel 1, 4°, van het ministerieel besluit van 22 juni 2009 tot uitvoering van artikelen 7, 9, 10, 11 en 48 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende de biologische productie en de etikettering van biologische producten wordt de zin "Voor Vlaanderen is dat het Vlaamse onderdeel van www.organicXseeds.be." opgeheven.

Art. 8. In hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 februari 2015, wordt titel III, die bestaat uit artikel 17, opgeheven.

Art. 9. In hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 februari 2015, wordt titel IV, die bestaat uit artikel 18, opgeheven.

Art. 10. In artikel 19 van hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 februari 2015, worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° in paragraaf 1 wordt punt 5° opgeheven;

2° in paragraaf 2, eerste lid, 5°, wordt het woord "Fedis" vervangen door de woorden "Comeos vzw";

3° in paragraaf 2, tweede lid, wordt het woord "aangetekende" opgeheven.

HOOFDSTUK 4. - Wijzigingen van het ministerieel besluit van 20 januari 2010 tot vaststelling van de procedures voor de rassenlijsten van landbouw- en groentegewassen

Art. 11. In artikel 2 van het ministerieel besluit van 20 januari 2010 tot vaststelling van de procedures voor de rassenlijsten van landbouw- en groentegewassen worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° in het eerste lid worden de woorden "inschrijving in" vervangen door de woorden "toelating tot";

2° het vierde lid wordt vervangen door wat volgt:

"De aanvraag is geldig als:

1° ze de gegevens, vermeld in artikel 3, § 1, bevat en is ingediend binnen de hiervoor vastgelegde termijn;

2° de betalingsvoorwaarden van de verschuldigde retributies voor het indienen van de aanvraag en voor de onderzoekskosten, vermeld in artikel 3 en 15 van het besluit van de Vlaamse Regering van 1 juni 2018 houdende vaststelling van de retributies voor de toelating van de rassen tot de rassenlijsten, voor de registratie van rassen van teeltmateriaal van fruitgewassen in het rassenregister, voor de uitoefening van bepaalde beroepen in de sector van het plantaardige teeltmateriaal en voor de keuring van dat materiaal, vervuld zijn;

3° de inzending van het bij de aanvraag behorende proefmateriaal beantwoordt aan de gestelde voorwaarden, vermeld in artikel 3, § 2, en binnen de hiervoor vastgelegde termijnen gebeurt.".

3° er wordt een vijfde lid toegevoegd, dat luidt als volgt:

"De bevoegde entiteit bepaalt per gewas de termijnen, vermeld in het vierde lid, 1° en 3°. ".

Art. 12. In artikel 3, § 1, 7°, van hetzelfde besluit worden de woorden "een verzoek tot inschrijving op" vervangen door de woorden "een aanvraag tot toelating tot".

Art. 13. In artikel 4 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen aangebracht:

1° punt 1° wordt vervangen door wat volgt:

"1° de aanvragen tot toelating tot de rassenlijsten en de intrekkingen van de aanvragen tot toelating;";

2° in punt 3° wordt het woord "inschrijvingen" vervangen door het woord "toelating";

3° in punt 6° worden de woorden "inschrijving in" vervangen door de woorden "toelating tot".

Art. 14. De bijlage bij hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 oktober 2013, wordt opgeheven.

HOOFDSTUK 5. - Wijzigingen van het ministerieel besluit van 2 december 2010 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen van groenten die van oudsher op bepaalde plaatsen en in bepaalde gebieden worden gekweekt en die door genetische erosie worden bedreigd, en van groenterassen die geen intrinsieke waarde hebben voor de commerciële productie van gewassen, maar die ontwikkeld zijn voor teelt onder bijzondere omstandigheden, en voor het in de handel brengen van zaaizaad van die landrassen en rassen

Art. 15. In artikel 3, § 1, 2°, van het ministerieel besluit van 2 december 2010 tot vaststelling van bepaalde afwijkingen voor de toelating van landrassen en rassen van groenten die van oudsher op bepaalde plaatsen en in bepaalde gebieden worden gekweekt en die door genetische erosie worden bedreigd, en van groenterassen die geen intrinsieke waarde hebben voor de commerciële productie van gewassen, maar die ontwikkeld zijn voor teelt onder bijzondere omstandigheden, en voor het in de handel brengen van zaaizaad van die landrassen en rassen wordt de zinsnede "onder a)" vervangen door de zinsnede "in punt 1° ".

Art. 16. In artikel 26 van hetzelfde besluit worden de woorden "voor de industrie" opgeheven.

Art. 17. In bijlage 1 bij hetzelfde besluit, gewijzigd bij het besluit van de Vlaamse Regering van 17 januari 2014, wordt de zinsnede "artikel 15" vervangen door de zinsnede "artikel 16".

HOOFDSTUK 6. - Wijzigingen van het ministerieel besluit van 22 november 2013 betreffende de voorwaarden tot het subsidiëren van bedrijfsadvisering in de biologische landbouw

Art. 18. Artikel 1 van het ministerieel besluit van 22 november 2013 betreffende de voorwaarden tot het subsidiëren van bedrijfsadvisering in de biologische landbouw wordt vervangen door wat volgt:

"Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder:

1° besluit van de Vlaamse Regering van 8 november 2013: het besluit van de Vlaamse Regering van 8 november 2013 houdende de subsidiëring van bedrijfsadvisering in de biologische landbouw;

2° e-loket: het e-loket, vermeld in artikel 1, punt 8° van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 oktober 2014 tot vaststelling van de voorschriften voor de rechtstreekse betalingen aan landbouwers in het kader van de steunregelingen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.".

Art. 19. In hetzelfde besluit, gewijzigd bij het ministerieel besluit van 24 februari 2015, wordt een artikel 2/1 ingevoegd, dat luidt als volgt:

"Art. 2/1. De elektronische ondertekening, vermeld in artikel 17/1, tweede lid van dit besluit, wordt uitgevoerd conform artikel 68 van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 oktober 2014 tot...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT