Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 19 februari 2009 betreffende de fabricage van en de handel in voedingssupplementen die andere stoffen bevatten dan nutriënten en planten of plantenbereidingen, de 26 octobre 2018

Artikel 1. In artikel 2 van het ministerieel besluit van 19 februari 2009 betreffende de fabricage van en de handel in voedingssupplementen die andere stoffen bevatten dan nutriënten en planten of plantenbereidingen, wordt vóór het eerste lid een lid toegevoegd, luidende :

"Producten, andere dan deze met Monascus purpureus (Rode gist rijst) of alle anderen bronnen van monacoline K, die vóór 29 november 2018 in de handel gebracht of geëtiketteerd zijn, en die niet aan de bepalingen van dit besluit beantwoorden, mogen verder in de handel gebracht worden zolang de voorraad strekt en dit tot uiterlijk op 26 oktober 2019.".

Art. 2. In de bijlage van hetzelfde besluit, in de lijst van andere stoffen waarvan het gebruik in voedingssupplementen aan voorwaarden gebonden is, worden de volgende vermeldingen toegevoegd als volgt :

Andere stof: Voedingssupplementen met andere stoffen mogen slechts in de handel gebracht worden, indien voldaan is aan de volgende eisen:
het innemen van de in de etikettering, de presentatie of in de reclame aanbevolen dagelijks te gebruiken portie, moet voor gevolg hebben dat de daardoor ingenomen hoeveelheid van de andere stof conform is met de volgende minimale of maximale gehaltes: onverminderd de algemene en bijzondere bepalingen inzake etikettering, presentatie en reclame voor voedingsmiddelen moeten de voedingssupplementen een vermelding van de volgende strekking bevatten: andere voorwaarden:
Cafeïne Maximum: 80 mg/dag (totaal) De etikettering moet voldoen aan bijlage III, 4.2 van Verordening (EU) nr. 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten.
Overeenkomstig met deze bepalingen is het cafeïnegehalte het totale gehalte, met inbegrip van andere bronnen, waaronder planten.
Luteïne Minimum: 2 mg/dag Maximum: 20 mg/dag
Lycopeen Minimum: 2,5 mg/dag
Maximum:15 mg/dag
Enkel de producten conform met de novel food verordening (EU) nr. 2015/2283 zijn toegelaten.
Monascus purpureus (Rode gist rijst) of alle anderen bronnen van monacoline K Maximum: 10 mg/dag monacoline K Te vermelden op de buiten verpakking: "Dit product is niet geschikt voor zwangere of lacterende vrouwen, kinderen en adolescenten, personen ouder dan 70 jaar, personen met lever-, nier-, of musculaire problemen, personen die geneesmiddelen gebruiken die interacties kunnen geven (vb. cholesterolverlagers), personen die intolerant zijn voor statines.
In geval van twijfel, raadpleeg uw arts of uw
...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT