Ministerieel besluit tot vaststelling van de chemische vormen van en de zuiverheidscriteria voor nutriënten die voor voedingssupplementen mogen gebruikt worden, de 4 mars 2022

Artikel 1. Dit besluit voorziet in de gedeeltelijke omzetting van richtlijn 2002/46/EG van 10 juni 2002 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der Lidstaten inzake voedingssupplementen.

Art. 2. Voor de in bijlage bij dit besluit genoemde nutriënten, die aan voedingssupplementen mogen worden toegevoegd, zijn enkel de chemische vormen, opgenomen in de bijlage bij dit besluit, toegelaten.

Art. 3. § 1. De in de bijlage bij dit besluit opgenomen stoffen dienen te voldoen aan de zuiverheidsnormen vastgesteld in de verordening (EU) nr. 231/2012 van de Commissie van 9 maart 2012 tot vaststelling van de specificaties van de in de bijlagen II en III bij Verordening (EG) nr. 1333/2008 van het Europees Parlement en de Raad opgenomen levensmiddelenadditieven.

§ 2. De in de bijlage bij dit besluit opgenomen stoffen waarvoor geen zuiverheidscriteria in de voornoemde Verordening (EU) nr. 231/2012 worden vastgesteld, dienen te voldoen aan de andere Europese bepalingen betreffende zuiverheidscriteria.

Art. 4. Het ministerieel besluit van 21 mei 2003 tot vaststelling van de chemische vormen van en de zuiverheidscriteria voor nutriënten die voor voedingssupplementen mogen gebruikt worden, wordt opgeheven.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 08-04-2022, p. 29154 )

Handtekening

Brussel, 4 maart 2022.

F. VANDENBROUCKE

Aanhef

De Minister van Volksgezondheid,

Gelet op de verordening (EU) nr. 231/2012 van de Commissie van 9 maart 2012 tot vaststelling van de specificaties van de in de bijlagen II en III bij Verordening (EG) nr. 1333/2008 van het Europees Parlement en de Raad opgenomen levensmiddelenadditieven, laatst gewijzigd bij Verordening (EU) nr. 2021/1156 van de Commissie van 13 juli 2021 tot wijziging van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1333/2008...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT