Ministerieel besluit tot uitvoering van artikelen 30 en 32 van het koninklijk besluit van 14 april 2020 tot toekenning van een staatswaarborg voor bepaalde kredieten in de strijd tegen de gevolgen van het coronavirus, de 18 mars 2021

Artikel 1. De Administrateur-generaal van de Algemene Administratie van de Thesaurie van de Federale Overheidsdienst Financiën, of zijn gemachtigde, bepaalt de door de kredietgever verschuldigde afrekening voor de vergoedingen bedoeld in artikel 30 van het koninklijk besluit van 14 april 2020 tot toekenning van een staatswaarborg voor bepaalde kredieten in de strijd tegen de gevolgen van het coronavirus.

Het komt overeen met de som van de vergoedingen van elk krediet voor de volledige gewaarborgde portefeuille die tot 31 december 2020 is samengesteld. Deze vergoedingen worden berekend in overeenstemming met artikelen 27 en 28 van het koninklijk besluit van 14 april 2020.

De afrekening voor de vergoedingen wordt uiterlijk op 31 mei 2021 aan de kredietgever meegedeeld. De mededeling vermeldt het nummer van de bankrekening waarop het verschuldigde bedrag moet worden gestort, de uiterste datum van betaling en de communicatie die bij de bankoverschrijving moet worden gevoegd.

Art. 2. De in artikel 32 van het koninklijk besluit van 14 april 2020 bedoelde maandelijkse aangiftes worden opgesteld op basis van het rapporteringsmechanisme dat door de Nationale Bank krachtens artikel 41 van hetzelfde koninklijk besluit is ingesteld.

Deze maandelijkse aangiftes worden gebruikt voor de berekening van de vergoedingen en de afrekening zoals...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT