Ministerieel besluit tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten bij de renovatie of verbetering van een bestaande woning of bij de realisatie van een nieuwe woning, de 7 mars 2019

HOOFDSTUK 1. - Definitie

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder besluit van 21 december 2018: het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten bij de renovatie of verbetering van een bestaande woning of bij de realisatie van een nieuwe woning.

HOOFDSTUK 2. - Algemene voorwaarden

Art. 2. De administrateur-generaal van het agentschap is gemachtigd het modelformulier, vermeld in artikel 6, § 1 van het besluit van 21 december 2018, op te maken.

Art. 3. Het agentschap zal op basis van de gegevens van bewoning vermeld in het Rijksregister nagaan of de bewoner, vermeld in artikel 1, 4°, van het besluit van 21 december 2018 de premiewoning bewoont als hoofdverblijfplaats.

Art. 4. Het agentschap vraagt de inkomensgegevens rechtstreeks op bij de bevoegde dienst van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Art. 5. Het agentschap controleert de ouderdom van de premiewoning, hetzij op basis van de gegevens van bewoning, vermeld in het Rijksregister, hetzij op basis van de meest recente gegevens van de Federale Overheidsdienst Financiën.

Bij betwisting over het eerste gebruik als woning zijn de gegevens van het Rijksregister doorslaggevend.

Art. 6. Ter uitvoering van artikel 8, § 2, van het besluit van 21 december 2018 wordt het saldo van de uit te keren tegemoetkoming berekend door het verschil te maken tussen de berekende tegemoetkoming per categorie van werkzaamheden, vermeld in artikel 5, § 1, tweede lid van het besluit van 21 december 2018, en de toegekende verbeteringspremie, verkregen voor het onderdeel dat overeenstemt met de aangevraagde categorie van werkzaamheden.

De tegemoetkoming voor werkzaamheden in de categorie, vermeld in artikel 5, § 1, tweede lid, 1°, van het besluit van 21 december 2018, wordt verminderd met de verkregen verbeteringspremie voor dezelfde premiewoning voor gevelwerken en de behandeling van optrekkend muurvocht, vermeld in artikel 7, tweede lid, 3° en 4°, van het ministerieel besluit 27 september 2007 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 1992 houdende instelling van een aanpassingspremie en een verbeteringspremie voor woningen.

De tegemoetkoming voor werkzaamheden in de categorie, vermeld in artikel 5, § 1, tweede lid, 2°, van het besluit van 21 december 2018, wordt verminderd met de verkregen verbeteringspremie voor dezelfde premiewoning voor dakwerkzaamheden, vermeld in artikel 7, tweede lid, 1°, van het ministerieel besluit van 27 september 2007 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 1992 houdende instelling van een aanpassingspremie en een verbeteringspremie voor woningen.

De tegemoetkoming voor werkzaamheden in de categorie, vermeld in artikel 5, § 1, tweede lid, 3°, van het besluit van 21 december 2018, wordt verminderd met de verkregen verbeteringspremie voor dezelfde premiewoning voor buitenschrijnwerk, vermeld in artikel 7, tweede lid, 2°, van het ministerieel besluit van 27 september 2007 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 1992 houdende instelling van een aanpassingspremie en een verbeteringspremie voor woningen.

De tegemoetkoming voor werkzaamheden in de categorie, vermeld in artikel 5, § 1, tweede lid, 4°, van het besluit van 21 december 2018, wordt verminderd met de verkregen verbeteringspremie voor dezelfde premiewoning voor de werkzaamheden vermeld in artikel 7, tweede lid, 5°, 6° en 7°, van het ministerieel besluit van 27 september 2007 tot uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 1992 houdende instelling van...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT