Ministerieel besluit tot toekenning van eenmalige financiële hulp aan de steden en gemeenten in het kader van de ICT-uitrusting van gemeenschapswachten, de 24 juin 2019

Artikel 1. In het kader van het preventiebeleid kent de minister van Binnenlandse Zaken, onder voorbehoud van de beschikbare kredieten, een eenmalige financiële hulp toe aan de steden en gemeenten die gemeenschapswachten in dienst hebben, in het kader van de ICT-uitrusting van dit preventie- en veiligheidspersoneel.

Art. 2. Deze eenmalige financiële hulp heeft betrekking op de kosten die verbonden zijn aan de aankoop van tablets door de dienst waartoe de gemeenschapswachten die optreden namens de in artikel 3 bedoelde steden en gemeenten behoren.

De financiële hulp wordt gegarandeerd voor elk verzoek om tegemoetkoming dat uiterlijk op 31 december 2019 wordt ingediend en dat voldoet aan de voorwaarden van de artikelen 4, 5 en 6 van dit besluit.

De tegemoetkoming bedraagt maximaal 500 euro per tablet per gemeenschapswacht wiens tewerkstelling wordt gefinancierd in het kader van het strategisch veiligheids- en preventieplan dat met de minister van Binnenlandse Zaken is afgesloten voor de periode 2018-2019.

Art. 3. Om in aanmerking te komen voor deze eenmalige financiële hulp, moeten de steden en gemeenten voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Voldoen aan de wettelijke bepalingen van de wet van 15 mei 2007, inzonderheid de artikelen 2, 3, 6, 10 en 19.

  2. Voldoen aan de reglementaire bepalingen van het koninklijk besluit van 25 december 2017, inzonderheid artikel 7;

    Art. 4. § 1. De gemeenten rechtvaardigen hun uitgaven door een financieel dossier voor te stellen.

    § 2. De fincanciële hulp, bedoeld in artikel 2, tweede lid, van dit besluit, zal worden toegekend na controle van de bewijsstukken die door de lokale autoriteiten worden voorgelegd. Uit deze controle moet blijken of alle uitgaven daadwerkelijk zijn gedaan om de kosten verbonden aan de ICT-uitrusting van gemeenschapswachten te dekken.

    Art. 5. § 1. Het financieel dossier is samengesteld uit twee delen:

  3. De financiële vordering die ter beschikking gesteld wordt via het online ICT-platform van de administratie;

    De financiële vordering zal pas gevalideerd worden op voorwaarde dat de datum van goedkeuring van de schuldvordering ingevoerd wordt in het systeem en dat de beslissing van de Gemeenteraad of het College van Burgemeester en Schepenen als bijlage wordt overgezonden. Bij deze beslissing wordt de financiële vordering voor de invoering ervan goedgekeurd.

    In alle gevallen moet, op straffe van het niet in aanmerking nemen, de beslissing voorafgaan aan de online indiening van het...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT