Ministerieel besluit tot toekenning van premies voor de vervanging van oude en vervuilende individuele verwarmingssystemen op vaste brandstoffen in particuliere wooneenheden, de 15 mars 2019

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder premiebesluit: het besluit van de Vlaamse Regering van 11 januari 2019 tot instelling van een tegemoetkoming in de kosten voor de vervanging van oude en vervuilende individuele verwarmingssystemen op vaste brandstoffen in particuliere wooneenheden.

Art. 2. Als modelformulier voor de aanvraag van een premie, vermeld in artikel 6 van het premiebesluit, geldt hetgeen ter beschikking wordt gesteld op de website www.omgevingvlaanderen.be/premie-huishoudelijke-verwarming. Het modelformulier bevat tenminste de inhoud, vermeld in bijlage 1 bij dit besluit.

Art. 3. De aanvraag van een premie kan ook online ingediend worden via de web-toepassing die kan teruggevonden worden op www.omgevingvlaanderen.be/premie-huishoudelijke-verwarming. De web-toepassing bevat tenminste de inhoud, vermeld in bijlage 1 bij dit besluit.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op 22 februari 2019.

BIJLAGE.

Art. N. Bijlage 1 - minimale inhoud vervat in modelformulier vermeld in artikel 2 en web-toepassing vermeld in artikel 3

Het modelformulier en de web-toepassing die ter beschikking worden gesteld voor de indiening van de premie-aanvraag bevatten tenminste volgende inhoud:

  1. Gegevens ter identificatie van de aanvrager van de premie (voor- en achternaam, contactgegevens, rekeningnummer, aanvraag als bewoner of verhuurder, aanvraag als persoon behorende tot één van de groepen die in aanmerking komen voor een verhoogde premie zoals bedoeld in artikel 4 van het premiebesluit)

  2. Gegevens ter identificatie van de woning waarin de haard of kachel geïnstalleerd stond waarvoor de vervangingspremie wordt aangevraagd (adres)

  3. Gegevens met betrekking tot de werkzaamheden conform gegevens vermeld op de factuur (datum factuur, kostprijs van toestel en plaatsing)

  4. Verklaring met oog op cumulatiebeperking met andere financiële tegemoetkomingen

  5. Volgende bij te voegen bewijsstukken

  1. een kopie van de factuur

  2. een bewijs dat u behoort tot één van de groepen die in aanmerking komen voor een verhoogde premie zoals bedoeld in artikel...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT