Ministerieel besluit tot organisatie van de online pedagogische afspraak, door middel van een elektronisch platform, in uitvoering van artikel 7/1, § 2, van het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B, de 1 octobre 2018

Artikel 1. § 1. De kandidaat voor het rijbewijs B, die vanaf 1 juli 8 geslaagd is voor het theoretisch examen en die in het kader van de opleidingsperiode bedoeld in artikel 8, § 1, 3°, van het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B, zijn opleiding wenst voort te zetten met de hulp van een gids, kan, alsook zijn gids(en), een pedagogische afspraak op afstand volgen, hierna de "afspraak" genoemd.

§ 2. De afspraak wordt georganiseerd door de instellingen aangewezen in bijlage bij dit besluit, hierna "de instelling" genoemd. Deze aanwijzing heeft een geldigheid van vijf jaar te rekenen van de datum van de beslissing tot aanwijzing.

§ 3. De instelling die wenst te worden aangewezen, stuurt een verzoek tot vergunning om de afspraak te maken, langs elektronische weg, naar de Directeur-generaal, of diens afgevaardigde, van het Directoraat-generaal, dat binnen de Waalse Overheidsdienst bevoegd is voor het rijbewijs.

De volgende documenten worden gevoegd bij de aanvraag:

  1. de akte tot oprichting van de maatschappij alsook diens wijzigingen;

  2. een uittreksel uit het strafregister, van minder dan drie maanden, waaruit blijkt dat voldaan is aan de voorwaarden bedoeld in artikel 12, § 1, 1°, van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor de erkenning van rijscholen voor motorvoertuigen, voor de personen die de instelling die de aanvraag indient, wettelijk vertegenwoordigen.

    De instelling wordt uiterlijk drie maanden na ontvangst van haar verzoek schriftelijk in kennis gesteld van de volledigheid of onvolledigheid van haar verzoek.

    Bij gebrek aan volledig dossier binnen drie maanden na de datum van ontvangst van de brief, waaruit blijkt dat de aanvraag onvolledig is, wordt geen gevolg aan de erkenningsaanvraag gegeven.

    Om de aanwijzing te verkrijgen, bewijst de aanvragende instellling dat zij voldoet aan alle kwaliteitscriteria die bij dit besluit worden vereist om de afspraak te maken. Deze criteria zullen worden gecontroleerd door de directeur-generaal, of diens afgevaardigde, van het Directoraat-generaal dat, binnen de Waalse Overheidsdienst, belast is met het rijbewijs.

    § 4. De aanvraag om aanwijzing of om hernieuwing van aanwijzing om de afspraak te maken geeft aanleiding tot de betaling van een vergoeding van 250 euro. Om de kosten inzake administratie en controle te dekken, is een jaarlijkse vergoeding van 150 euro verschuldigd voor elke aangewezen instelling. Deze...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT