Ministerieel besluit tot bepaling van het model van de vordering en van de kostenstaat te gebruiken bij de uitvoering van opdrachten van de gerechtelijke overheid, de 22 avril 2020

Artikel 1. Het formaat en de inhoud van de vorderingen en de kostenstaten met betrekking tot gerechtskosten in strafzaken, moeten overeenstemmen met de modellen in bijlage bij dit besluit, het briefhoofd van de auteur en zijn eventueel logo uitgezonderd.

Art. 2. De beide algemene modellen van een vordering en van een kostenstaat mogen voor en door alle prestatieverleners worden gebruikt. Ze zijn de verplichte modellen voor prestatieverleners die niet zijn opgenomen in een nationaal register.

Daarnaast worden vorderingen en kostenstaten, specifiek voor de beroepsgroepen die zich bezighouden met de onderzoeken vermeld op een bepaald type van vordering en kostenstaat ter beschikking gesteld door het centraal bureau gerechtskosten. Ze mogen alleen worden gebruikt voor en door wie tot de betrokken groep behoort. Die modellen zijn gebaseerd op de modellen in bijlage bij dit besluit, waarvan ze alle vermeldingen bevatten, aangevuld met rubrieken eigen aan de betrokken beroepsgroepen, die het de opsteller moeten vergemakkelijken de juiste gegevens op te nemen, zonder er te vergeten.

Het gebruik van een verkeerd type vordering of kostenstaat leidt niet tot een sanctie, maar kan, indien van toepassing, aanleiding geven tot een negatieve opmerking bij de dienst van de nationale registers als eenzelfde taxatiebureau herhaaldelijk daarvan last heeft.

Art. 3. De kostenstaten moeten alle een chronologisch volgnummer dragen.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking de dag van de inwerkingtreding van de wet van 23 maart 2019 betreffende de gerechtskosten in strafzaken en gelijkgestelde kosten en tot invoeging van een artikel 648 in het Wetboek van strafvordering.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT