Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, de 29 janvier 2021

Artikel 1. In artikel 8, § 1, tweede lid, van het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  1. in de bepaling onder 9°, tweede streepje, worden de woorden "kinderen tot en met 12 jaar" vervangen door de woorden "personen tot en met 18 jaar, met naleving van de regels voorzien in artikel 18";

  2. in de bepaling onder 10°, tweede streepje, worden de woorden "kinderen tot en met 12 jaar" vervangen door de woorden "personen tot en met 18 jaar, met naleving van de regels voorzien in artikel 18".

    Art. 2. In artikel 15 van hetzelfde besluit worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  3. paragraaf 5 wordt vervangen door wat volgt:

    " § 5. Een maximum van 10 personen tot en met 18 jaar, de begeleiders niet meegeteld, mag activiteiten in georganiseerd verband bijwonen, in het bijzonder door een club of vereniging, steeds in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter en met naleving van de regels voorzien in artikel 18.

    In afwijking van het eerste lid, mag een maximum van 25 kinderen tot en met 12 jaar, de begeleiders niet meegeteld, activiteiten in georganiseerd verband bijwonen, in het bijzonder door een club of vereniging, die plaatsvinden van 13 februari 2021 tot en met 21 februari 2021, steeds in aanwezigheid van een meerderjarige trainer, begeleider of toezichter en met naleving van de regels voorzien in artikel 18.";

  4. paragraaf 7 wordt vervangen door wat volgt:

    " § 7. Niet-professionele sporttrainingen kunnen enkel plaatsvinden voor deelnemers tot en met 18 jaar, met naleving van de regels voorzien in artikel 18. Deze trainingen mogen enkel worden bijgewoond door één lid van het huishouden van de deelnemers.".

    Art. 3. Artikel 18 van hetzelfde besluit wordt vervangen door wat volgt:

    "Activiteiten in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of vereniging, zonder overnachting, zijn toegestaan voor personen tot en met 18 jaar, overeenkomstig de toepasselijke protocollen. Deze activiteiten mogen georganiseerd worden voor één of meerdere groepen van maximum 10 personen tot en met 18 jaar, de begeleiders niet meegeteld.

    In afwijking van het eerste lid, zijn deze activiteiten toegestaan voor één of meerdere groepen van maximum 25 kinderen tot en met 12 jaar, de begeleiders niet meegeteld, van 13 februari 2021 tot en met 21 februari 2021.

    De personen die samenkomen in het kader van deze activiteiten moeten in eenzelfde groep blijven en mogen niet samen worden gezet met de personen van een andere groep.

    Voor de personen vanaf 13 jaar worden deze activiteiten verplicht buiten georganiseerd. Voor de kinderen tot en met twaalf jaar worden deze activiteiten in de mate van het mogelijke buiten georganiseerd.

    De begeleiders respecteren de regels van social distancing in de mate van het mogelijke, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon, en zijn verplicht om de mond en de neus te bedekken met een mondmasker of elk ander alternatief in stof."

    Art. 4. In artikel 21, § 2 van hetzelfde besluit wordt tussen het vierde en het vijfde lid een lid ingevoegd, luidende:

    "Bij gebrek aan dit attest van essentiële reis of bij valse, misleidende of onvolledige informatie in dit attest, en indien het essentieel karakter van de reis evenmin blijkt uit de officiële documenten in het bezit van de reiziger, kan in voorkomend geval de binnenkomst geweigerd worden overeenkomstig artikel 14 van de Schengengrenscode of artikel 43 van de wet van 15...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT