Ministerieel besluit houdende de vaststelling van het model van het volmachtformulier voor de buitengewone gemeenteraadsverkiezing van 16 juni 2019 in Bilzen, van het model van de attesten die de burgemeester afgeeft aan de kiezers die het beroep van schipper, marktkramer of kermisreiziger uitoefenen, en aan de kiezers die op de dag van de verkiezing tijdelijk in het buitenland verblijven, en van het model van de verklaring op erewoord van die kiezers, de 15 mai 2019

Artikel 1. Bij de buitengewone gemeenteraadsverkiezing van 16 juni 2019 in Bilzen wordt voor de aanwijzing van een persoon als gevolmachtigde formulier A95 gebruikt, dat is opgenomen in bijlage 1, die bij dit besluit is gevoegd.

Art. 2. Bij de buitengewone gemeenteraadsverkiezing van 16 juni 2019 in Bilzen wordt in het geval, vermeld in artikel 56, § 2, 3°, van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, het attest van de burgemeester waaruit blijkt dat de kiezer het beroep van schipper, marktkramer of kermisreiziger uitoefent, opgesteld conform model A96b, dat is opgenomen in bijlage 2, die bij dit besluit is gevoegd.

Art. 3. Bij de buitengewone gemeenteraadsverkiezing van 16 juni 2019 in Bilzen wordt in het geval, vermeld in artikel 56, § 2, 7°, van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, het attest van de burgemeester waaruit blijkt dat de kiezer op de dag van de verkiezingen tijdelijk in het buitenland verblijft om andere redenen dan de redenen, vermeld in artikel 56, § 2, 1° tot en met 6°, van het voormelde decreet, en dat hij zich bijgevolg in de onmogelijkheid bevindt om zich in het stemlokaal te melden, opgesteld conform model A96a, dat is opgenomen in bijlage 3, die bij dit besluit is gevoegd.

Het model A96a, vermeld in het eerste lid, bevat ook de eventuele verklaring op erewoord van de kiezer, vermeld in artikel 56, § 2, 7°, van het voormelde decreet.

Art. 4. Dit besluit treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan in het Belgisch Staatsblad.

BIJLAGE.

Art. N.

( Beeld niet opgenomen om technische redenen, zie B.St. van 29-05-2019, p. 52746 )

Handtekening

Brussel, 15 mei 2019.

De Vlaamse minister van Binnenlands...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT