Ministerieel besluit houdende maatregelen ter preventie van Afrikaanse varkenspest, de 15 janvier 2021

Artikel 1. § 1. Elke deelname van varkens aan een commerciële verzameling bedoeld in bijlage II, punt B, van het koninklijk besluit van 10 juni 2014 betreffende de voorwaarden voor het vervoer, het verzamelen en het verhandelen van landbouwhuisdieren is verboden.

Elke deelname van varkens aan een niet-commerciële verzameling bedoeld in bijlage II, punt A, van het koninklijk besluit van 10 juni 2014 betreffende de voorwaarden voor het vervoer, het verzamelen en het verhandelen van landbouwhuisdieren is verboden.

§ 2. Paragraaf 1, lid 1, is niet van toepassing op het verzamelen van slachtvarkens bedoeld in artikel 49, punt iii), onder c, van het koninklijk besluit van 10 juni 2014 betreffende de voorwaarden voor het vervoer, het verzamelen en het verhandelen van landbouwhuisdieren.

Art. 2. De veehouder laat niemand in contact komen met varkens op zijn bedrijf tenzij dit strikt noodzakelijk is voor een goede bedrijfsvoering.

Art. 3. Alle materiaal, voeder, machines en apparatuur dat met het virus van Afrikaanse varkenspest verontreinigd zou kunnen zijn, mag niet op een varkensbeslag worden binnengebracht.

Art. 4. Onverminderd de aangifteplicht bedoeld in artikel 3 van het koninklijk besluit van 19 maart 2004 betreffende de bestrijding van Afrikaanse varkenspest, mag een veehouder geen enkele medische behandeling instellen bij een groep zieke varkens zonder eerst een erkende dierenarts te ontbieden die een diagnose stelt en monsters neemt voor onderzoek op Afrikaanse varkenspest overeenkomstig de instructies van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Art. 5. In artikel 1 van het ministerieel besluit van 6 september 1990 houdende tijdelijke maatregelen ter bestrijding van de klassieke varkenspest wordt paragraaf 1, vervangen bij het ministerieel besluit van 22 oktober 1997, opgeheven.

Art. 6. In het ministerieel besluit van 22 oktober 1997 tot wijziging van het ministerieel besluit van 6 september 1990 houdende tijdelijke maatregelen ter bestrijding van klassieke varkenspest, worden de bepalingen in artikel 1 vanaf het lid beginnende met de woorden "Ontheffing op het verzamelingsverbod" en tot het einde van dit artikel 1, opgeheven.

Art. 7. Artikel 4 van het ministerieel besluit van 13 november 2002 houdende tijdelijke maatregelen ter bestrijding van de klassieke varkenspest bij everzwijnen en ter bescherming van de varkensstapel tegen de insleep van klassieke varkenspest door everzwijnen, gewijzigd bij de ministeriële...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT