Ministerieel besluit houdende goedkeuring van de reglementen van de Nationale Bank van België van 17 mei 2022 genomen door de Nationale Bank van België op grond van het koninklijk besluit van 7 februari 2007, de 30 juin 2022

Artikel 1. Wordt goedgekeurd het voorafgaand reglement houdende de aan alle andere reglementen gemeenschappelijke bepalingen, genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 1.

Art. 2. Wordt goedgekeurd het reglement "A" betreffende de statistische verplichtingen van de ingezeten kredietinstellingen aangaande de betalingsbalans, genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 2.

Art. 3. Wordt goedgekeurd het reglement "B" over transacties van goederen, diensten en overdrachten met het buitenland, genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 3.

Art. 4. Wordt goedgekeurd het reglement "C" betreffende de enquête naar de grensoverschrijdende betalingen uitgevoerd met een betaalkaart, genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 4.

Art. 5. Wordt goedgekeurd het reglement "D" van de Nationale Bank van België betreffende de aangiftes over de directe investeringen met het buitenland van de ingezeten rechtspersonen genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 5.

Art. 6. Wordt goedgekeurd het reglement "E" van de Nationale Bank van België betreffende de enquêtes over de investeringen tussen ingezetenen andere dan de kredietinstellingen en niet-verwante niet-ingezetenen, met uitzondering van deze in roerende waarden genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 6.

Art. 7. Wordt goedgekeurd het reglement "F" van de Nationale Bank van België betreffende de aangiftes over de tegoeden en de verbintenissen in roerende waarden van ingezeten rechtspersonen andere dan de kredietinstellingen genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 7.

Art. 8. Wordt goedgekeurd het reglement "G" van de Nationale Bank van België betreffende de aangiftes door de ingezetenen die lid zijn van een BTW-eenheid genomen door het Directiecomité van de Nationale Bank van België op 17 mei 2022 en waarvan de tekst opgenomen is als bijlage 8.

Art. 9. De Nationale Bank van België mag gehele of gedeeltelijke vrijstellingen verlenen voor de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT