Ministerieel besluit houdende een oproep tot indiening van steunaanvragen als vermeld in artikel 7 van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 april 2015 betreffende steun voor innovaties in de landbouw, de 21 décembre 2018

Artikel 1. In dit besluit wordt verstaan onder besluit van 24 april 2015: het besluit van de Vlaamse Regering van 24 april 2015 betreffende steun voor innovaties in de landbouw.

Art. 2. Het budget, vermeld in artikel 7, eerste lid, 1°, van het besluit van 24 april 2015, wordt voor de oproep 2019 vastgelegd op 8.500.000 euro (acht miljoen vijfhonderdduizend euro). Het voormelde bedrag wordt voor 50 % gefinancierd met Europese PDPO III-middelen en voor 50% met Vlaamse middelen.

Art. 3. De periode waarin de steunaanvragen ingediend worden, vermeld in artikel 7, eerste lid, 2°, van het besluit van 24 april 2015, loopt van 2 januari 2019 tot en met 31 maart 2019. Overeenkomstig artikel 8 van het voormelde besluit worden de steunaanvragen ingediend via het e-loket.

Art. 4. Ter uitvoering van artikel 7, eerste lid, 2°, van het besluit van 24 april 2015 geeft de aanvrager de volgende informatie door via het e-loket:

  1. een beschrijving van de achtergrond en de probleemstelling of uitdaging;

  2. een beschrijving van het innovatiedoel;

  3. de gegevens over de technologische vernieuwing, het proces en, als dat van toepassing is, het beoogde product;

  4. een plan van aanpak;

  5. de gegevens van de aanvrager en de projectpartners;

  6. een beschrijving van de bijdrage van het project aan de economische duurzaamheid van het bedrijf of de sector;

  7. een beschrijving van de bijdrage van het project aan de ecologische duurzaamheid van het bedrijf of de sector;

  8. een beschrijving van de bijdrage van het project aan de sociale duurzaamheid van het bedrijf of de sector;

  9. in voorkomend geval, een beschrijving van de bijdrage van het project, of van de mogelijke resultaten ervan, aan de samenwerking in de keten of aan de ketenoverschrijdende samenwerking;

  10. in voorkomend geval, een beschrijving van de link van het project met Europees partnerschap voor innovatie (EIP) - operationele groepen of demoprojecten;

  11. een gedetailleerde inschatting van de projectkosten, ingedeeld volgens de rubrieken, vermeld in artikel 4, eerste lid, van het voormelde besluit. Die inschatting wordt gestaafd met offerten, bestekken of ramingen van externe leveranciers. Als het niet mogelijk is om die stukken ter staving voor te leggen, wordt dat gemotiveerd in de aanvraag.

    Art. 5. De periode waarin de uitgaven gedaan worden, vermeld in artikel 7, eerste lid, 3°, van het besluit van 24 april 2015, duurt drie jaar vanaf de kennisgeving van de selectie van het project.

    Art. 6. De investeringsfocus...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT