Ministerieel besluit houdende delegatie van bevoegdheid en ondertekening aan de directeur van het Centrum voor Cybersecurity België, de 13 avril 2021

HOOFDSTUK 1. - Algemene bepalingen

Artikel 1. Dit besluit is van toepassing op het Centrum voor Cybersecurity België.

Art. 2. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder:

  1. "CCB": het Centrum voor Cybersecurity België;

  2. "uitdrukkelijk": de delegatie wordt schriftelijk vastgesteld en bewaard door het CCB en in voorkomend geval wordt eveneens een kopie van dit document bezorgd aan de bevoegde diensten van de Federale Overheidsdienst Kanselarij van de Eerste Minister;

  3. "directeur": de directeur van het Centrum voor Cybersecurity België;

  4. "koninklijk besluit van 3 april 2013": koninklijk besluit van 3 april 2013 betreffende de tussenkomst van de Ministerraad, de overdracht van bevoegdheid en de machtigingen inzake de plaatsing en de uitvoering van overheidsopdrachten, ontwerpenwedstrijden en concessies voor openbare werken op federaal niveau, gewijzigd bij het koninklijk besluit van 7 februari 2014.

    Art. 3. Eenieder die in het kader van dit besluit een bevoegdheid krijgt, is ten aanzien van de Eerste Minister verantwoordelijk voor het gebruik van de verleende delegaties. Deze verantwoordelijkheid betreft eveneens de aangelegenheden waarvoor de betrokkenen hun beslissingsbevoegdheid uitdrukkelijk delegeren aan andere personeelsleden op basis van dit besluit.

    Art. 4. Bij langdurige afwezigheid of verhindering van de directeur worden zijn bevoegdheden uitgeoefend door de adjunct-directeur van het CCB.

    Art. 5. Elk bedrag vermeld in dit besluit is een bedrag zonder belasting over de toegevoegde waarde.

    HOOFDSTUK 2. - Algemene delegatie

    Art. 6. Onverminderd de delegaties bedoeld in dit besluit wordt een algemene delegatie verleend aan de directeur wat betreft de aangelegenheden die het Centrum voor Cybersecurity België behandelt.

    Art. 7. Aan de directeur wordt de bevoegdheid verleend om de wettelijke opdrachten en verplichtingen van het CCB uit te voeren die met name voortvloeien uit de wet van 7 april 2019 tot vaststelling van een kader voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen van algemeen belang voor de openbare veiligheid en het koninklijk uitvoeringsbesluit ervan van 12 juli 2019.

    Voor de uitvoering van deze wettelijke opdrachten en verplichtingen doet het CCB een beroep op de administratieve en logistieke ondersteuning van de Federale Overheidsdienst Kanselarij van de Eerste Minister.

    HOOFDSTUK 3. - Overheidsopdrachten

    Art. 8. Aan de directeur wordt de bevoegdheid gedelegeerd om de gunningswijze te kiezen, de...

Pour continuer la lecture

SOLLICITEZ VOTRE ESSAI

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT